Carmen Avram sare în apărarea protestatarilor. De asemenea, social-democrata spune că de multe ori guvernanţii calcă pe cenuşă, iar din păcate, de multe ori şi la propriu având în vedere spitalele care au ars în ultima perioadă în România.
„Oamenii aceştia ies din casă de disperare. Acum nu sunt proteste organizate cum au fost anii trecuţi, pentru că oamenii aceştia sunt simpli, amârâţi şi militează pentru soluţii imediate. Guvernul calcă pe cenuşă, la propriu câteodată, pentru că le ard spitalele. Mi-e teamă că se subminează economia, dacă ne uităm ce se întâmplă în România şila statele Europene şi nu poţi să nu vezi ce discrepanţă este, iar România este comparată cu firmele africane în ceea ce priveşte ajutorul de la stat în această criză generată de COVID.
Acum ca să citez – e guvernul meu-, şi se va ocupa de toate ce sunt. Dacă era o ţară ca afară şeful Jandarmeriei şiministrul de Interne ţineau o conferinţă şi nişte minori sunt bătuţi. Există şi o scuză a jandarmilor. Aceasta e epuizarea. E foarte clar, ca la vârful jandarmiei trebuie să spună cine plăteşte.”, a spus Carmen Avram, pentru România TV.
Noi proteste față de restricțiile impuse din cauza pandemiei au avut loc joii în București și în marile orașe din țară. A fost a cincea seară la rând când oamenii au ieșit să-și exprime nemulțumirea față de obligativitatea purtării măștii și limitarea circulației. Unii participanți au fost deja amendați zilele trecute, dar asta nu i-a oprit să continue protestul. Oamenii au fost însă pașnici de această dată.
Opt lideri ai partidului AUR, considerați organizatorii protestului violent de luni seara din București, au fost amendați. George Simion, Diana Șoșoacă, senatorul Claudiu Târziu și alți cinci politicieni AUR vor trebui să plătească câte 15.000 de lei fiecare după ce lucrurile au degenerat și o parte dintre protestatari au aruncat cu pietre și petarde în jandarmi. Luni noapte, 188 de persoane au fost duse la audieri, iar 12 jandarmi au fost răniți.