Carmen Brumă, sfaturi pe timp de caniculă. Vedeta subliniază importanța apei, menţionând că aceasta este esențială pentru hidratarea celulară. Ea recomandă ca un adult să consume între 25 și 35 ml de apă per kilogram de corp în condiții normale, dar în zilele toride această cantitate ar trebui să crească la 40 ml/kg corp.
Citește și: Carmen Brumă dezvăluie alimentul ideal care păcăleşte foamea: „Am testat pe mine!”. Se consumă la prima oră
„Una dintre cele mai valoroase ape este apa vie, structurată, care se găsește în fructe și legume. Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului și de aceea ai nevoie de hidratare cu apă! Dacă ești sportiv, transpiri mult și îți place apa carbogazoază, optează pentru această variantă.
Nu beți cafea în exces, mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate! Cafeaua este diuretică și deshidratează în exces. Dacă nu vă puteți abține, regula e să beți 2 pahare cu apă la fiecare ceașcă de cafea. Beți apă la fiecare 30-40 minute, nu doar când vă e sete. Setea apare când există deja un grad de deshidratare. Când vă treziți dimineața, beți obligatoriu un pahar cu apă, la fel și seara, la culcare. Evitați alcoolul pe caniculă!”, a spus Carmen Brumă pentru Click.ro.
Carmen Brumă a oferit și o listă de alimente care nu doar că ne răcoresc, dar ne și protejează pielea de efectele nocive ale soarelui. „Vara este util să ne adaptăm alimentația și pentru protecție solară, din interior. Oricum am pune problema, razele soarelui duc la îmbătrânirea pielii și la creșterea riscului de cancer. Această listă de alimente este una utilă în orice condiții, nu doar când stăm efectiv la plajă, iar cei mai mulți nutrienți acționează în timp, nu doar în ziua când le mâncăm efectiv sau când suntem la plajă”, a mai spus partenera lui Mircea Badea.
Pe primul loc se află roșiile, bogate în licopen, un antioxidant puternic care ajută la protejarea pielii. Pentru a îmbunătăți absorbția licopenului, Brumă sugerează asocierea roșiilor cu o sursă sănătoasă de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline. De asemenea, prepararea termică a roșiilor poate crește biodisponibilitatea licopenului.
Pepenele roșu, grapefruit-ul roz (deși trebuie consumat cu atenție din cauza fotosensibilității pe care o poate provoca), porumbul, mămăliga și somonul sunt alte alimente recomandate pentru protecția solară. Acestea sunt bogate în nutrienți care ajută la menținerea sănătății pielii și la reducerea riscului de cancer cutanat.