„Cu tot respectul pentru Administraţia Prezidenţială, consider că preşedintele României s-a antepronunţat, pentru că toată lumea îşi aminteşte ieşirea publică imediat după evenimentele din 10 august în care s-a pronunţat foarte clar în sensul constatării publice că Jandarmeria a acţionat violent. Ulterior i-a cerut procurorului general să se sesizeze şi cred că uitându-ne doar în atribuţiile legale ale preşedintelui conştientizăm cu toţii că Parchetul General nu este în coordonarea Administraţiei Prezidenţiale”, a afirmat Carmen Dan marţi, la Comisia de apărare de la senat, transmite News.ro.
Aceasta a acuzat şi Parchetul General, despre care susţine că nu clarifică anumite aspecte. În acest context, Dan a afirmat că angajaţii din structurile MAI puşi sub aczuare în dosarul instrumentat de procurorii militari ar fi supuşi unei presiuni publice.
„Bineînţeles că procurorul general avea competenţa să poată să se sesizeze şi fără să-i solicite preşedintele României lucrul acesta. Eu m-am poziţionat şi ieri şi cred că am argumentat punctul meu de vedere pentru că, sincer, citind comunicatul Parchetului General de ieri, cred că mai degrabă se nasc întrebări decât să se clarifice lucruri aspecte. Uitându-ne la toată presiunea care a fost în ultimele zile, presiunea publică pe şefii Jandarmeriei şi pe secretarul de stat care răspunde de instituţiile prefectului în cadrul Ministerului, luând în calcul inclusiv faptul că aceştia şi-au aflat calitatea din media şi nu aşa cum ar fi fost normal, comunicată de către Parchetul General, tot ce pot să spun este că am încredere că într-un stat de drept justiţia va funcţiona şi că până la urmă adevărul va ieşi la lumină şi că în instanţa de judecată se va face dreptate. Am încredere că judecătorii vor face lucrul acesta, fără a se înţelege că pun o umbră de îndoială asupra activităţii procurorilor. Am încredere că actul de justiţie se va înfăptui şi că până la urmă adevărul se va alege ca apa de ulei”, a spus ministrul Carmen Dan.