„Vă asigur că în acest moment ne-am luat toate măsurile ca rezervele noastre să fie reîmprospătate şi trebuie schimbate atunci când se impun. Este prima dată când Rezervele de Stat şi-au făcut un plan, un plan pe care ar fi trebuit să-l găsim la nivelul rezervelor şi suntem motivaţi să ne asigurăm că într-o situaţie de risc avem capacitatea să intervenim foarte rapid, aşa cum impune de fapt specificul acestei activităţi. Ce putem să vă asigurăm este că suntem pregătiţi să intervenim şi că ne luăm întotdeauna, aşa cum este acum, pe timp de pace, măsuri pentru a nu exista vreo situaţie pe care să nu o putem gestiona”, a subliniat Carmen Dan.
Ea a precizat şi că activitatea acestei structuri conţine şi o parte de confidenţialitate, deoarece sunt informaţii care nu pot fi făcute publice, pentru că instituţia răspunde de planurile de mobilizare a economiei pentru apărare şi răspunde de planurile de rechiziţii în situaţii de risc.
„Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale nu este printre cele mai vizibile structuri (…). Din păcate, puţini dintre români ştiu ce face această instituţie. Cu toate acestea, mulţi români ştiu că statul intervine să-i ajute atunci când sunt la nevoie, atunci când din cauza calamităţilor îşi pierd locuinţele sau agoniseala de-o viaţă. Iar ajutorul statului se realizează, de cele mai multe ori, prin Rezervele Naţionale. Aceasta este componenta cea mai vizibilă a acţiunilor dumneavoastră: sprijinul rapid în caz de urgenţă, iar asta este cu siguranţă componenta cea mai importantă”, a arătat Carmen Dan.
Cu această ocazie, au fost prezentate şi materialele deţinute în depozitele ANRSPS care sunt destinate ajutorării populaţiei în cazul unor dezastre naturale sau altor evenimente ce ţin de domeniul situaţiilor de urgenţă.