Plângere penală la DNA împotriva lui Carmen Dan. Ministrul de Interne: Eu sunt un cetăţean care respectă legea UPDATE

Carmen Dan, ministrul de Interne, a fost reclamat la DNA de un protestatar din Piaţa Victoriei pentru că ar fi divulgat informaţii secrete din cadrul unui dosar penal în curs de cercetare. Ministrul de Interne a spus vineri că nu ştie nimic de o eventuală o plângere penală depusă pe numele ei.
Romania TV
18 mai 2018, 13:24
Plângere penală la DNA împotriva lui Carmen Dan. Ministrul de Interne: Eu sunt un cetăţean care respectă legea UPDATE

UPDATE Carmen Dan este acuzată de Sandu Matei, un protestatar din Piaţa Victoriei, care ar fi lovit un bătrân în timpul unui miting din faţa Guvernului, după ce vârstnicul l-ar fi insultat şi l-ar fi lovit cu un rucsac, că, în timpul unei emisiuni, aceasta a divulgat informaţii secrete din dosarul care îl viza.

Potrivit Mediafax, sesizarea la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost depusă de protestatar în luna martie, la aproximativ trei luni după incident.

„Aceasta a susţinut că există un dosar penal pe rolul unui Parchet, instrumentat de angajaţii dânsei, ca organe de urmărire penală, în care aceasta susţine că s-a administrat tot probatoriul. Aceasta susţinea la momentul intervenţiei televizate că a început urmărirea penală în personam împotriva subsemnatului şi că urmează să fiu audiat. De asemenea susţine că subsemnatul sunt prezent la toate manifestările publice împotriva Guvernului din ultimul an şi că aş avea şi foarte multe amenzi contravenţionale. De asemenea a susţinut că poliţiştii aflaţi în subordinea acesteia şi-au făcut treaba. Menţionez că la data intervenţiei televizate nu aveam cunoştinţă de existenţa niciunui dosar penal, nu fusesem audiat niciodată şi nu mi-a fost adusă de îndată la cunoştinţă calitatea de suspect aşa cum prevăd normele procesuale. menţionez că a doua zi, dimineaţă, am fost căutat la domiciliu de un ofiţer de poliţie care mi-a comunicat că există un dosar penal în care am calitatea de suspect”, se arată în plângerea penală depusă la DNA. 

Petentul arată în plângerea sa că ministrul de Interne, prin declatraţiile sale televizate şi prin divulgarea unor informaţii care nu sunt publice, se face vinovat de mai multe infracţiuni.

„Dan Carmen Daniela o învinuiesc de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, infracţiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, infracţiunea de instigare la divulgare, fără drept a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii”, se arată în plângerea penală depusă la DNA.

________________

Carmen Dan, ministrul de Interne, a spus vineri, la Târgovişte, că nu ştie nimic de o eventuală o plângere penală depusă pe numele ei.

„Aud prima dată la dumneavoastră informaţia asta. Dacă aşa s-a întâmplat… Nu m-a informat nimeni, ştiţi ce activitate am avut astăzi, această activitate continuă. Poate e o ştire pe surse, poate cineva a depus plângere, eu sunt un cetăţean care respectă legea”, a spus ministrul Carmen Dan.

Întrebarea i-a fost adresată ministrului de jurnalişti în contextul în care în mass media au apărut informaţii conform cărora ministrul Carmen Dan a fost reclamată de un protestatar pentru că a făcut publice informaţii dintr-un dosar în curs de cercetare.

Carmen Dan despre plângerea lui Ludovic Orban: Nu e în regulă

Carmen Dan consideră că premierului Viorica Dăncilă „i se fabrică o situaţie penală”, referindu-se la plângerea depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului şi a lui Liviu Dragnea. 

„Trăim acelaşi film pe care îl cunoaştem şi constat că premierului i se fabrică o situaţie penală. Constatăm cu surprindere că ar putea face obiectul unui dosar penal. Nu e în regulă. Cred că liderul PNL (Ludovic Orban, n.r.) care s-a gândit la această strageie nu e altceva decât o slugă. Îmi pare rău că există acest derapaj şi că instituţiile importante, Guvernul, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul, nu sunt într-o uniune măcar când vorbim de interesul comun, cetăţeanul”, a declarat vineri ministrul Carmen Dan, aflată într-o vizită în Dâmboviţa.

Ea a mai afirmat că Administraţia Prezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie.

„Din păcate, constatăm cu îngrijorare că Administraţia Pezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie. Cred că e o constatare pe care o putem face toţi dacă suntem atenţi în plan politic şi social”, a mai spus ministrul de Interne.

Întrebată dacă PSD ia în clacul suspendarea preşedintelui, Carmen Dan a precizat că „este o decizie care se va lua în partid”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se află, vineri, în judeţul Dâmboviţa, unde, la sediul prefecturii, s-a întâlnit cu conducerile instituţiilor din judeţ subordonate ministerului, apoi a mers la Văleni, unde s-a întâlnit cu proprietarii caselor afectate de alunecări de teren. Vicepreşedinte al PSD, Carmen Dan, are programate pentru vineri şi întâlniri cu membri şi simpatizanţi ai partidului în Dâmboviţa.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Doliu în televiziune. S-a stins un titan. Președintele a transmis un mesaj de condoleanțe
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Doliu în televiziune. A murit un celebru mogul media
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Confruntare între Rusia și Ucraina: acuzații de planuri de atac asupra centralei nucleare din Kursk
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...