„Situația secretarului de stat ar trebui tratată separat pentru că intră în categoria demnitarilor și este numit. (…) Fac precizarea și evoc contextul în care a fost în poziția de secretar de stat și a revenit în această funcție. Eu l-am propus în această funcție pe un singur considerent, că este un bun profesionist. L-am găsit în MAI, el lucrând în sectorul de ordine publică venind de la Poliția Capitalei și când eu mi-am preluat mandatul de ministru el era directorul general al direcției management operațional. L-am cunoscut în minister, a fost alături de mine la începutul mandatului meu. (…) Am vrut să lucrez cu el în echipă pentru a duce la bun sfârșit un proiect comun. A fost numit secretar de stat în perioada premierului Grindeanu când nu se mai dădea dus de la Palatul Victoria și, știți, că a luat o decizie prin care a demis mai mulți secretari de stat. (…) A fost demis în acea perioadă și secretarul de stat Cornel Ciocoiu, urmare acelei demisii, având în vedere cadrul unui articol care a modificat statutul polițistului și-a depus raportul de pensionare și a ales să plece din sistem. Nu avea nimeni cum să prevadă că lucrurile vor lua o altă întorsătură, că eu voi prelua mai departe mandatul de ministru, dar odată creată această conjunctură, având în vedre că începusem să implementăm un proiect comun, i-am făcut propunerea să se întoarcă în echipă„, a declarat Dan.
Ministrul a precizat că nu a fost interesată de ce pensie primea chestorul și nici de indemnizația de stat, singurul criteriu important pentru ea fiind cel „profesional”.
Carmen Dan a arătat că odată apărut un nou cadru legislativ chestorul Cornel Ciocoiu va lua o decizie, avansând ideea că s-ar putea ca acesta să facă chiar și o analiză proprie și să ia apoi o anume hotărâre.
Potrivit unor informații apărute în presă, chestorul Ciocoiu a fost pensionat la 45 ani cu o pensie de 13 mii de lei pe lună și ar fi fost reangajat pe postul de secretar de stat cu 8 mii de lei pe lună.