Carmen Dan tună și fulgeră după ce s-a retras din partidul lui Liviu Dragnea: „I-am găsit tot timpul o scuză. M-am simțit folosită”

Carmen Dan și-a anunțat demisia din funcția de președinte al partidului Mișcarea România Suverană, iar acum a explicat și care e motivul retragerii din partidul lui Liviu Dragnea.
Alina Costache
24 iul. 2024, 08:45
Carmen Dan tună și fulgeră după ce s-a retras din partidul lui Liviu Dragnea:

Potrivit lui Carmen Dan, fost ministru de Interne, Liviu Dragnea nu se implica în formațiunea politică, acesta fiind motivul retragerii.

„Imediat după ce s-a născut Mișcarea România Suverană și vorbesc de câteva luni ( în martie a fost înregistrat, în aprilie am preluat conducerea partidului. Domnul Dragnea a uitat cu desăvârșire de acest partid. Putem să discutăm foarte multe despre neimplicare și neasumare, pentru că eu am ca și specializare științe juridice și știu ce înseamnă niște restricții impuse de instanță și nu la acel de implicare mă refer. De aceea l-am prezentat pe Liviu Dragnea peste tot ca mentor al acestui partid, ca cel care consiliază, ca cel care sprijină partidul, care face echipă cu noi și ne susține, care vine în acest partid cu un aport esențial. Acel aport consta în programul de guvernare, care am spus că era un program menit să salveze România. Vreau să înțeleagă toți colegii mei din partid că nu îi abandonez și că nu mai pot să continui un proiect în care celălalt partener nu înțelege că trebuie să fie alături, nu de mine. Eu l-am protejat pe Liviu Dragnea chiar și din poziția de președinte al acestui partid. I-am găsit tot timpul o scuză și tot timpul le-am spus colegilor mei să aibă răbdare că o să apară, pentru că oamenii din acest partid se duceau la rândul lor și vorbeau cu românii.

Citește și Mircea Geoană, acuzat că îşi foloseşte poziţia în cadrul NATO pentru a-şi face campanie în România: „Ceea ce face Mircea Geoană este, în acelaşi timp, imoral şi ilegal. Nu exclud declanşarea unor investigaţii de natură penală”

Românii întrebau de Liviu Dragnea. Liviu Dragnea a avut o șansă istorică, spun eu. După ce a ieșit de la închisoare, Liviu Dragnea ar fi putut să fie singurul președinte de partid care să se relanseze politic de o manieră extraordinară. Și, să știți că, eu cred că ar fi putut să facă lucrul acesta. Nu am încă un răspuns ca să-mi explic de ce nu l-a făcut. Nu eu m-am simțit că sunt ofensată, nu eu m-am simțit lezată, însă pentru mine cuvântul dat și promisiunile pe care le fac unor oameni sunt lucruri care trebuie în mod obligatoriu respectate”, a declarat Carmen Dan în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.

De asemenea, Carmen Dan a mai spus că de puțin timp nu mai comunică deloc cu Liviu Dragnea. „Eu pot admite că poate exista această explicație și m-am gândit. Am făcut efectiv tot ce mi-a stat în putință să lămuresc lucrurile, pentru că eu nu mai comunic cu Liviu Dragnea de foarte puțin timp. Eu am fost și am rămas în continuare lângă dânsul, chiar și în situația în care noi, deși eram implicați în acest proiect, nu comunicam, iar eu încercam să comunic, să aflu ce se întâmplă. Știți ce îi reproșez? Față de mine putea să fie corect cinci minute și să-mi spună că nu mai poate continua”.

Întrebată de ce spune că a fost incorect, Carmen Dan a precizat: „A fost o perioadă foarte lungă de timp în care refuza discuțiile despre proiectul politic. Lucrul acesta mă frustra, este evident. Eu pornisem la drum într-o echipă, eu trebuia să le spun oamenilor din partid de ce domnul Dragnea atunci când face TikTok-urile pentru bucătărie nu vorbește despre Mișcarea România Suverană, de ce nu le mai răspunde la telefon, de ce este pe grupul partidului și nu le dă „Bună ziua”.

Carmen Dan: „M-am simțit folosită”

„Eu m-am simțit folosită. Este motivul pentru care, în mod onest, de aceea îi rog pe colegii mei să înțeleagă că nu-i părăsesc înainte de un alt examen electoral. Pur și simplu mă retrag. Nimeni nu este de neînlocuit. Dacă domnul Dragnea își dorește implicare în acest partid, în condițiile în care cu Carmen Dan nu a dorit să facă echipă, domnul Dragnea poate sugera colegilor mei, în orice moment, un alt președinte cu care să meargă mai departe. Din păcate, din ce am aflat eu, domnul Dragnea le-a transmis colegilor mei să stea până în februarie așa, că atunci îi expiră dânsului interdicțiile. Eu am evitat să le spun foarte multe lucruri colegilor mei și am considerat că, și în ceasul al 12-lea, trebuie să avem speranța că ceva se poate schimba și măcar vom primi niște explicații. Domnul Dragnea a făcut câteva promisiuni, nu a respectat niciuna dintre aceste promisiuni”.

Citește și Taxa pe lux, impusă de PSD la guvernare, a intrat în vigoare: cei care dețin vile şi limuzine scumpe vor plăti o suprataxare de 0,3%

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Alerte de drone rusești în Tulcea: Avioane F-16 au fost ridicate în aer
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!