Carmen Harra a prezis moartea lui Benone Sinulescu. Artistul s-a stins din viaţă joi, 18 noiembrie, în jurul orei 14.00, din cauza unei pneumonii.
Celebra clarvăzătoare a dat de înţeles în luna iulie că pe marele artist îl aşteaptă trei săptămâni sau trei luni critice. Iată că fix la trei luni de la declaraţiile clarvăzătoarei, cântăreţul a murit.
Benone Sinulescu a trecut prin momente grele în luna iulie, atunci când din cauza problemelor de sănătate a fost internat în Spitalul de Urgență din Arad. Din informațiile transmise atunci, artistul a căzut în propria casă, iar starea sa generală s-a deteriorat fulgerător.
„Trece printr-un moment puțin dificil al vieții lui, dar, personal, cred că o să treacă peste această încercare. Poate să mai dureze câteva luni, însă simt că o să se echilibreze și o să își revină. Am un sentiment pozitiv. Calculele arată destul de bine, deci să ne rugăm pentru acest artist unicat să treacă cu bine. Are puterea, dată fiind codificarea lui divină, să treacă peste această încercare, are potențialul să treacă în următoarele săptămâni, 3 luni…”, a declarat Carmen Harra, la Prima TV, în luna iulie.
Reamintim că Benone Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri. Artistul a murit în joi după-amiază în locuința sa. Decesul ar fi survenit din cauza unei pneumonii ce ar fi apărut cu 2-3 zile în urmă. Artistul avea 84 de ani.
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescenţă. De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania.
A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde.
În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.
Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.
El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.