Carnagiu la Iaşi. Şoferul de camion ar fi manipulat tahometrul. Filmul tragediei de la Bălțați

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, marţi dimineaţă, în accidentul cumplit de la Iaşi. Vinovat ar fi un şofer de camion, care ar fi manipulat tahometrul. Vă prezentăm fimul tragediei de la Iași.
Filip Stan
02 feb. 2022, 09:08
Carnagiu la Iaşi. Şoferul de camion ar fi manipulat tahometrul. Filmul tragediei de la Bălțați

Carnagiu la Iaşi. Potrivit Digi24, şoferul camionului, care ar fi fost de vină pentru producerea tragediei de la Iaşi, ar fi condus folosind un card care nu-i aparţinea.

Carnagiu la Iaşi. Şoferul de camion ar fi manipulat tahometrul

Potrivit legislaţiei aflate în vigoare, un şofer profesionist este obligat să respecte anumiţi timp de odihnă în decursul unei zile, astfel încât să fie apţi de conducere şi să evite oboseala. Asocierea cardului individual cu tahograful permite oamenilor legii să verifice dacă şoferul a respectat sau nu timpii în cauză.

Șoferii au găsit, însă, o soluție pentru a sfida legea. Aceștia folosesc mai multe carduri pentru a manipula datele de pe tahograf, dând impresia că într-un interval de timp au condus maşina mai mulţi oameni. Șoferii fac acest lucru, de obicei, cu acordul patronilor firmelor pentru care lucrează.

Nu este clar de ce la o oră atât de devreme, 6,40 dimineaţa, şoferul care ar fi de vină pentru accidentul de la Iași ar fi folosit un alt card.

Filmul tragediei de la Bălțați. Cine sunt cele șapte victime

Accidentul de pe șoseaua din Iași a șocat o țară întreagă. Și-au pierdut viața tați, soți, fii și prienteni de nădejde.  Scene teribile s-au petrecut, marți, la locul accidentului. Polițiștii au fost șocați de ceea ce au găsit la fața locului.

„Din ce ştim până acum, accidentul a avut loc între o ambulanţă, care mergea spre Iaşi, şi un camion. Avea pacient. Din sensul opus, dinspre Iaşi, venea camionul. Coliziunea dintre cele două e posibil să fi avut loc chiar pe linia dublă continuă de pe mijlocul şoselei. Sunt urme de frânare ale ambulanţei, deci nu era polei. Cel mai probabil, şoferul ambulanţei a observat că bena camionului a derapat pe sensul opus, nu a mai apucat să tragă de volan. După ce camionul a lovit ambulanţa, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal autoutilitara. Cel mai probabil, circula chiar în spatele ambulanţei, şi nu a mai avut timp să evite camionul.

Este groaznic. Atât pentru cei care au murit, cât şi pentru cei lăsaţi în urmă”, a spus șeful Poliției Rutiere Iași, potrivit Ziarul de Iași.

Cine era șoferul de camion

Șoferul de camion, cel care ar fi provocat accidentul cumplit, era un tânăr în vârstă de 30 de ani. Acesta urma să se căsătorească în curând.

„Se numeşte Andrei Radu, lucra de patru ani ca şofer pe camion. Transporta agregate de la balastiere, la depozitul de la Leţcani, de la calea ferată, spre Dumeşti. Andrei este din Dumeşti, urma să se însoare cu iubita lui prin septembrie, locuiau împreună. Spunea că urmează să plece în Anglia, deoarece în România nu câştigă bine. Chiar îşi luase un teren, ca să îşi facă casă”, a povestit bărbatul.

La scurt timp, mai mulți tineri au coborât dintr-un autoturism şi au înaintat sfioşi către corpurile de pe marginea drumului. Unul dintre ei arăta cu degetul.

Citește și Unul dintre muncitorii morţi în accidentul de la Iaşi a donat celule stem ca sa-si salveze sora. Mărturii înfiorătoare făcute de rudele victimelor: „Mi-a salvat viaţa, iar acum a murit el”

„Majoritatea sunt din Boureni, comuna Balş. El este Costică Pralea, şoferul şi patronul firmei. Celălalt este Marcel Moroşanu, are doi copii acasă. Ăla este Mitică Bariz, celălalt Mihai Brumă. Toţi erau vecini în Boureni, şi prieteni”, a completat tânărul, şocat.

În scurt timp, dintr-un alt autoturism au coborât un tânăr cu o tânără, şi o femeie. Frângându-şi mâinile şi plângând, femeia din mijlocul celor doi înainta cu paşi repezi spre locul accidentului. După câţiva paşi, fata s-a proptit hotărâtă în faţa femeii, interzicându-i să mai facă vreun pas. În urletele femeii, bărbatul s-a desprins de cele două şi a mers la poliţişti pentru a identifica pe cineva anume. După ce a văzut câteva corpuri, băiatul s-a luminat, însă după ce s-a mai uitat încă o dată la un corp cu faţa desfigurată, aproape că a leşinat. Acesta a mers spre cele două femei apoi au plecat, lăsând în urmă mai multe răcnete de durere.

După câteva ore, în jurul orei 12, poliţiştii de la Rutieră au început să identifice corpurile mutilate, cu ajutorul sătenilor din Boureni. După un timp, agenţii au început să se agite: două corpuri nu puteau fi identificate. Cei doi ar fi fost alţi doi muncitori din Târgu Frumos, care lucrau cu echipa din Boureni.

Trei persoane din ambulanţă au scăpat ca prin minune doar cu traumatisme uşoare.

“Cei trei din ambulanţă erau stabili. Prima care a fost adusă la Iaşi, la maternitate a fost gravida, care era stabilă hemodinamic. Apoi, şoferul ambulanţei şi asistenta au fost preluaţi de echipajele noastre şi se află în UPU. Sunt stabili, conştienţi, câteva contuzii. Vor fi evaluaţi, sperăm să nu aibă nevoie de intervenţie chirurgicală ortopedică sau de internare şi evoluţia lor să fie una favorabilă”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD/UPU Iaşi.

Citește și Gravida implicată în accidentul de marţi dimineaţă din Iaşi a născut

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Cât de des ar trebui să mănânci pepene roșu. Sunt persoane care nu trebuie să consume zilnic
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava' în Eforie Nord
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Curtea Supremă a amânat execuția unui deținut din Texas cu 20 de minute înainte de injecția letală
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'