Gustoşii cârnaţi de casă după reţeta lui Mihai Uică se prepară foarte uşor şi sunt de-a dreptul senzaţionali, suculenţi şi foarte aromaţi. Cârnaţii se consumă prăjiţi sau… sub formă de supă.
Iată cum îi pregătea regretatul bucătar:
„Am 13 kilograme de carne de porc (zece de pulpă degresată şi trei de slănină de pe flancul porcului), două kilograme de oase de la genunchi şi 20 de metri de maţe.
Le toc cu satârul pe tocător, adaug un litru şi jumătate de supă de oase fierte cu sare, piper boabe, dafin şi strecurată, piper alb, piper roşu, cimbru, enibahar pisat, coriandru, busuioc şi măghiran. Cam un sfert de kilogram de zahăr, sare după gust.
Citeste si Rețeta și secretele faimoșilor cârnați de Pleșcoi. Se prepară mai ușor decât s-ar crede
Nici un strop de piper negru, nici un strop de usturoi, nici un strop de boia.
Frământ bine, apoi las să se macereze două ceasuri. La final, umplu maţele cu şpriţul şi fac cârnaţi lungi de o palmă. Trebuie să îmi iasă fermi, albi la culoare cu gust dulce, iar atunci când îi perpelesc pe grătar, trebuie să devină suculenţi şi plini de aromă.
Sunt nişte cârnaţi mai speciali, reţeta e nemţească, iar la noi în familie se consumă fierţi în oţet cu miere şi ceapă multă. Bratwurstsuppe se numeşte mâncarea„, explică Mihai Uică, potrivit adevarul.ro
Este important ca gospodinele să folosească un sfert de kilogram de sare la 10 kilograme de carne. Bucătarii iscusiți se folosesc de acest truc, astfel că și tu poți să te bucuri de cei mai buni cârnați uscați.
Cârnații tăi o să iasă delicioși dacă te folosești de sare într-un mod cât mai corect. În cazul în care o să pui prea multă, ei o să fie mult prea sărați, așa că rudele tale o să se întrebe ce a ieșit greșit în compoziție. De asemenea, dacă pui prea puțin din acest ingredient magic, preparatele tale nu o să aibă un gust bun.