Carne organică de la BioCorner vs. carne de laborator vs. carne de crescătorie: care e diferența?

Contează ce mănânci. Tu de unde te aprovizionezi? Știi de unde vine pâinea ta? Dar carnea? Știi dacă este organică, sintetică sau de crescătorie? Află aici de ce contează diferența.
Alina Costache
06 aug. 2024, 09:44
Carne organică de la BioCorner vs. carne de laborator vs. carne de crescătorie: care e diferența?

În primul rând, să diferențiem între termenii “organic” și “de crescătorie”: ambele animale sunt crescute pentru a fi sacrificate, doar că cele cu carne organică sunt deseori free range, adică duc o viață liberă, normală, sunt îngrijite la standarde înalte și au, așadar, un trai mai bun. Cele de crescătorie sunt de multe ori neglijate nu doar privind condițiile inumane de trai (fiind înghesuite), ci din punct de vedere al sănătății: aceste animale sunt deseori tratate cu hormoni de creștere și antibiotice, uneori chiar și anticipat. Astfel, ajung în corpul nostru și acumulat, prin consum repetat, dezvoltăm rezistență la acele antibiotice. Astfel, există din start o diferență de la cer la pământ între o carne organica și una de crescătorie.

Ai ghicit unde e diferența? Îți spunem noi!

Totul stă în respect. Respectul cu care tratezi animalul înainte de a fi sacrificat face diferența. Ca oameni, e ușor să luăm o țiplă de pui, vită sau porc de pe raft, fără să ne gândim că acel animal a fost odată în viață. Există o deconectare între noi și natură. Reconectează-te cu ea oferind mai mult respect față de alimentele pe care le mănânci, inclusiv cele vegetale. Așadar, chiar dacă nu ești vegetarian, poți cumpăra carne de la producători cărora le pasă de animale – găsești astfel de produse la Biocorner.ro!

Carnea naturală vs. carnea de laborator: ce e mai etic?

Având în vedere faptul că nu există un animal care trebuie sacrificat pentru a obține carne sintetică, în teorie, aceasta este varianta etică. În plus, emisiile de dioxid de carbon pe care le-ar avea o fermă de vite este mult mai mare în comparație cu cele din laborator, care sunt semnificativ mai mici. Totuși, mulți sunt sceptici și nici nu este, momentan, disponibilă pretutindeni și oriunde o găsești, costă mult mai mult.

Așadar, carnea organică rămâne cea dintâi dintre cea de crescătorie sau cea sintetică, de laborator. Cum rămâne cu gustul? Se compară?

De ce să cumperi carne organică când cea convențională este considerată mai ieftină?

În funcție de magazinele pe care le alegi, s-ar putea să te trezești cu o situație pe dos – adică cea organică să fie varianta mai avantajoasă. Totuși, ce faci dacă te întâlnești cu această alegere la supermarket, de exemplu? E simplu: carnea convențională are deseori un gust mai fad și o textură neplăcută și este uneori plină de zgârciuri.

Carnea organică, de la fermieri și producători cu reputație va avea întotdeauna un gust mai bun și va fi și mai sănătoasă pentru organismul tău, având în vedere că această variantă deseori este și cât mai naturală. De câte ori nu ai cumpărat un pui întreg de la supermarket care să hrănească o familie întreagă, dar în care a trebuit să pui mult mai condimente, pentru a masca faptul că această carne nu avea gust deloc? Ei bine, cu un pui organic, deși deseori mai mic, va fi mai sățios și mai gustos. Investește în sănătatea ta!

Găsești carne organică de tot felul la BioCorner – ți-am făcut poftă? Comandă acum online.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...