Totodată, confederaţia sindicală precizează că susţine acţiunea de protest organizată pe 28 ianuarie 2015 în faţa prefecturii Târgu Jiu.
‘Rezultatul acestui management privat nu a condus decât la pierderi din exploatare, creşterea creanţelor şi a datoriilor companiei. În schimb, efectul asupra salariaţilor din cadrul acestei companii înseamnă numai costuri pentru proastele decizii administrative, creşterea riscului şi a siguranţei condiţiilor de muncă, în fapt transformarea angajaţilor în nişte ^sclavi^, vinovaţi continuu’, susţine Bogdan Hossu, preşedintele CNS ‘Cartel Alfa’, în comunicatul citat.
Potrivit lui Hossu, salariaţii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (SC EO SA) se află într-o situaţie disperată, existând premisele pentru un conflict de muncă deschis.
‘Nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, mimarea dialogului social, intenţia conducerii unităţii de a diminua cu 20% fondul de salarii, eliminarea majorităţii drepturilor marginale negociate (cote de combustibil, cota parte susţinere bilete de odihnă şi tratament, eliminarea primelor) vor determina exploatarea salariaţilor rămaşi după nenumăratele disponibilizări. Cu salariaţi demotivaţi, care nu-şi pot asigura minimul necesar de trai, nu se va putea realiza niciodată o companie eficientă, componentă vitală pentru o societate dezvoltată şi pentru o economie funcţională’, se mai spune în comunicat.
Sindicaliştii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) au primit aprobare pentru a picheta sediul Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia (CEO) timp de două zile, miercuri şi joi, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Lavinia Truşcă.