Astfel, editura Polirom mizează pe două colecţii noi în 2014: „Memoria” şi cea de jurnale de călătorie. De asemenea, o serie de autor va fi consacrată celebrei exploratoare a Tibetului Alexandra David-Neel.
Totodată, în colecţia Biblioteca Polirom va fi finalizată seria dedicată scriitorului Orhan Pamuk, iar accentul va cădea mai ales pe autorii din Orient, Africa şi Islanda, mai puţin traduşi în România.
Reprezentanţii Polirom au mai declarat pentru Mediafax că editura va continua anul acesta seriile dedicate unor autori ca N. Steinhardt (în colaborare cu Mănăstirea Rohia), Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Aurora Liiceanu, Andrei Oişteanu. De asemenea, în 2014 va fi finalizată şi seria romanelor lui Georges Simenon.
Şi, nu în ultimul rând, editura Polirom mizează pe prozatorii autohtoni, care, în fiecare an, au venit cu surprize dintre cele mai neaşteptate.
În 2014, editura Vellant va publica în limba română eseurile despre fotografie ale lui Susan Sontag din „On Photography”, precum şi un nou titlu al renumitului psiholog Oliver James, „Office Politics”.
Colecţia „Pasărea Măiastră” se va îmbogăţi cu un nou titlu, ilustrat de această dată de Ileana Surducan – „Fata babei şi fata moşneagului”, de Ion Creangă.
De asemenea, Alain de Botton va reveni la Vellant cu două noi titluri, „Status Anxiety” şi „How To Think More About Sex”, acesta din urmă fiind unul dintre cele trei volume marca School of Life achiziţionate de editură care vor apărea în 2014. Celelalte două sunt „How To Stay Sane”, de Philippa Perry, şi „How to Change the World”, de John-Paul Flintoff.
Pentru prima parte a anului 2014, editura Nemira le-a pregătit cititorilor cărţi vizând o gamă largă de preocupări, semnate atât de autori străini, cât şi de scriitori români dintre cei mai cunoscuţi. Din prima categorie face parte un nou volum al celebrului prozator britanic Julian Barnes, intitulat „Niveluri de viaţă”, tradus de Radu Paraschivescu. Acestuia i se alătură „În oraşul de aur şi argint”, în traducerea Mihaelei Stan, un roman istoric al lui Kenizé Mourad, autoarea volumului de succes „În numele prinţesei moarte”.
De asemenea, în primele luni ale anului, va ajunge în librării „Istoria iubirii”, de Simon May, o carte în care un cercetător din prezent porneşte într-o istorie pasionantă, pe urmele unui sentiment ce continuă să stea sub semnul misterului.
Dintre autorii români care propun volume noi se numără Sebastian A. Corn, al cărui roman „Ne vom întoarce în Muribecca” va ajunge la cititori în primele luni ale anului. Totodată, editura va publica un nou titlu de Liviu Radu, „Golem, golem… şi alte povestiri fantastice”, căruia i se alătură „Senzoriada”, cartea lui Cristian Teodorescu.
Editura All pregăteşte pentru anul 2014 „Manualul Harrison”, o carte esenţială pentru orice medic rezident sau specialist. În 2013, editura a tradus şi publicat „Harrisson. Medicină cardiovasculară”, iar pentru 2014 pregăteşte „Harrison. Endocrinologie”, una dintre cele mai bune cărţi de specialitate pe plan internaţional în acest moment.
De asemenea, în 2014, editura All continuă traducerile de bestselleruri internaţionale în colecţia „Strada ficţiunii”şi propune titluri în seria „Crime” pentru iubitorii de gen din România.