Cartofi acordeon cu usturoi, rețeta care îți trezește toate simțurile. Îi mănânci cu ochii. VIDEO

Amatorii de cartofi prăjiţi cu siguranţă vor fi încântaţi de reţeta de cartofi acordeon. Nu doar că sunt foarte gustoşi, dar sunt atât de aspectuoşi încât îi mănânci cu ochii.
Oana Anghel
05 feb. 2022, 15:20
Cartofi acordeon cu usturoi, rețeta care îți trezește toate simțurile. Îi mănânci cu ochii. VIDEO

Cartofi acordeon. În plus, sunt mult mai sănătoşi decât cei prăjiţi în tigaie, deoarece cartofii acordeon sun copţi la cuptor.

Cartofi acordeon cu usturoi. Ingrediente necesare

  • 8 cartofi noi de mărime medie
  • 8 căţei de usturoi
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de măsline (sau unt topit)

Cum prepari cartofii acordeon

Înainte de a te apuca de prepararea cartofilor, aprinde cuptorul. Când vor fi gata, cartofii vor trebui daţi la coptorul preâncălzit.

Citeste si Greşeala majoră pe care aproape toate gospodinele o fac atunci când pregătesc cartofi prăjiţi. Secretul pentru ca preparatul să nu absoarbă mult ulei şi să aibă un aspect apetisant, dezvăluit de un renumit chef american

Spală şi curăţi foarte bine coaja cartofilor, ideal cu ajutorul unei perii. Scurge-i şi usucă-i.

Aşază câte un cartof pe fundul de lemn şi taie-i în felii subţiri, dar fără a desprinde feliile de baza cartofului, astfel încât să obţii un evantai.

Curăţă usturoiul şi feliază căţeii, apoi pune bucăţile de usturoi în despicăturile cartofilor.

Pune cartofii într-o tavă, condimentează-i cu sare şi piper, apoi stropeşte-i cu puțin ulei de măsline sau unt topit.

Coace la 200° C timp de aproximativ 30-40 de minute sau când furculița intră fără probleme în cartofi, iar aceștia sunt bine rumeniți. Scoate-i și garniseşte-i cu pătrunjel proaspăt. Se servesc calzi.

Citeste si Cum să faci cartofii prăjiţi ca să fie sănătoşi. Reţeta delicioasă care nu îngraşă

Beneficiile consumului de cartofi

Cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb.

Fierul, fosforul, calciul, magneziul şi zincul din cartofi contribuie la fortifierea structurii osoase. De asemenea, fierul şi zincul sunt esenţiale în producerea colagenului.

Menținerea unui aport scăzut de sodiu este esențială pentru scăderea tensiunii arteriale, dar creșterea aportului de potasiu este în egală măsură importantă. În plus, potasiul, calciul și magneziul scad tensiunea arterială.

Fibrele, potasiul, vitamina C și vitamina B6 din cartof susţin sănătatea inimii. Cartofii conțin cantități însemnate de fibre, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, scăzând, astfel, riscul apariției bolilor de inimă.

Colina prezentă în cartof ajută în problemele cu somnul şi întăreşte memoria.

Totodată, cartofii conțin acid folic, care joacă un rol esenţial în repararea și sinteza ADN-ului, prevenind astfel formarea de celule canceroase din mutațiile ADN-ului.

Ultimele Stiri