„Nu vizăm și nu vom viza comunicațiile președintelui Hollande„, a declarat pentru AFP Ned Price, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, fără a face alte referiri la operațiuni care s-ar fi putut desfășura în trecut.
„Colaborăm strâns cu Franța în toate subiectele de dimensiune internațională și francezii sunt parteneri indispensabili„, a adăugat el, potrivit Agerpres.
Anterior, executivul american a refuzat să comenteze sau să dezmintă informațiile potrivit cărora SUA i-au spionat, între 2006 și 2012, pe ultimii trei președinți francezi, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy și Francois Hollande.
CITEŞTE ŞI WikiLeaks, dezvăluiri EXPLOZIVE: SUA au interceptat comunicaţiile a trei preşedinţi francezi
„De manieră generală, nu desfășurăm operațiuni de supraveghere în străinătate decât dacă există un obiectiv de securitate națională specific și justificat”, a precizat atunci același purtător de cuvânt într-un comunicat. „Acest lucru este valabil și pentru cetățenii obișnuiți, și pentru liderii mondiali”, a adăugat el.
După difuzarea informațiilor intrate în posesia WikiLeaks de către cotidianul Liberation și site-ul Mediapart, Hollande a decis să convoace pentru miercuri dimineață un „Consiliu de apărare” pentru „a evalua natura” acestor informații.