Casutele arcuite, asa cum le este denumirea originala, vin in dimensiuni variate astfel incat sa raspunda nevoilor unor familii diferite, cu un nivel sau cu mansarda, cu latime si inaltime care variaza de la 5 si 4 metri pana la 8, respectiv, 11 metri, scrie casepractice.ro.
Citeşte şi Cât de periculos este să intri încălţat în casă. Cu siguranţă ai să te descalţi la uşă de acum
Kitul de instalare vine cu podele, coama pentru acoperis, acoperisul din tabla galvanizata si material termoizolant din vata minerala, cu posibilitatea comandarii unui strat mai gros pentru regiunile expuse unor ierni grele.
Casele au structura de rezistenta astfel conceputa incat sa reziste unor rafale de vant de pana la 200 de kilometri pe ora si unui strat de zapada cu o greutate de 14 kilograme pe metrul patrat. Din acest motiv, compania producatoare spera astfel sa vanda casutele arcuite si in Canada si Alaska. Proprietarii companiei spun ca, pana acum, aceste structuri prefabricate au fost folosite pentru a adaposti ateliere, grajduri, case de vacanta, garaje pentru masini, cabane pentru vanatoare si pescuit. Pentru fiecare din aceste cazuri, compania poate oferi finisaje suplimentare.
Citeşte şi Cum să-ţi decorezi casa fără să încalci regulile Feng Shui
In varianta cea mai mica si ieftina, o astfel de casa arcuita costa putin sub 5.000 de dolari. In varianta premium, sa zicem asa, casa vine cu mansarda si termoizolatie superioara. Cateva imagini din interior contrasteaza puternic cu exteriorul metalic, lipsit de suflu estetic. Cu o platforma din lemn care adaposteste un dormitor, interiorul este mult mai placut si primitor decat fatada cu iz industrial. Producatorii spun ca, beneficiind de putin ajutor din partea unor prieteni, un client poate instala o astfel de casa in decurs de un weekend.