Alina Gorghiu a luat poziţie imediat miercuri, după ce Dan Şova a dat de înţeles că, pe vremea când avea cabinet de avocatură, actualul co-preşedinte al PNL ar fi reprezentat statul (Electrica) în procesul cu complexul Turceni.
„Din păcate domnul Șova se agață de numele meu, crezând că așa poate capta bunăvoința senatorilor liberali. Le-am transmis din nou acestora să voteze la vedere, să nu se lase intimidați de folosirea numelui meu. Din data de 17.07.2007 (informația poate fi verificată oricând la Baroul București) nu mai fac parte din firma de avocatură, ca atare nu am semnat sau reprezentat nicio companie în litigiul menționat de domnul senator Șova”, a menţionat Alina Gorghiu într-o declaraţie de presă.
Firma de avocatură la care face referire Alina Gorghiu este SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii. Într-adevăr, în declaraţia de interese depusă la începutul mandatului de deputat, pe 12 decembrie 2008, Alina Gorghiu nu mai trece calitatea de asociat la firma respectivă, ci doar la SC Gorghiu şi Asociaţii – Servicii de Consultanţă SRL.
Mai mult, data de 17 iulie 2007, la care spune că a ieşit din firma de avocatură, coincide cu ziua în care a devenit consilier al preşedintelui AVAS (pe vremea aceea Teodor Atanasiu, actual membru în conducerea PNL). Alina Gorghiu a fost consilierul preşedintelui AVAS până pe 1 decembrie 2008, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor.
Chiar dacă Alina Gorghiu s-a retras temporar din SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii (pentru că a revenit în a doua parte a lui 2010, conform declaraţiilor de interese depuse ulterior), cabinetul de avocatură a continuat să funcţioneze. Mai mult, SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii a primit contracte de la AVAS, instituţie la care Alina Gorghiu îndeplinea funcţia de consilier al preşedintelui.