Casa de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii susţine că nu face obiectul anchetei DNA, în dosarul Ferma Băneasa

Casa de avocatură Țuca Zbârcea&Asociații susține că nu face obiectul investigației declanșate de DNA, subliniind că a aflat cu "consternare" de învinuirile aduse avocatului Robert Roșu, deoarece acesta a acordat servicii juridice în deplină conformitate cu legea.
Iulian Tudor
11 dec. 2015, 19:29
Casa de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii susţine că nu face obiectul anchetei DNA, în dosarul Ferma Băneasa

Casa de avocatură a transmis vineri un punct de vedere în legătură cu punerea sub acuzare a avocatului Robert Roșu în dosarul privind retrocedarea Fermei regale Băneasa, în care mai sunt implicați Remus Truică, Dan Andronic și prințul Paul.

Țuca Zbârcea&Asociații susține că, la data de 9 decembrie, comisari ai DNA s-au prezentat la sediul său și au solicitat punerea la dispoziție a unor documente și informații legate de activitatea unui client, căruia casa de avocatură i-a acordat asistență juridică, mai cu seamă documente din anii 2006-2007.

Informațiile și documentele solicitate au fost prezentate cu promptitudine organelor de anchetă, precizează sursa citată.

Documentele și informațiile referitoare la orice alți clienți ai Țuca Zbârcea&Asociații nu au făcut obiectul investigației, nu au fost afectate, iar confidențialitatea acestora este pe deplin asigurată. De asemenea, dorim să subliniem faptul că Țuca Zbârcea & Asociații nu face obiectul cercetărilor organelor de anchetă în contextul acestei investigații. În timpul verificărilor, am aflat cu consternare de învinuirile aduse unuia dintre colegii noștri, Robert Roșu, învinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale și care, potrivit legii, nu pot face obiectul răspunderii penale. Robert Roșu este un avocat remarcabil, cu o reputație profesională ireproșabilă„, mai spune casa de avocatură.

În opinia casei de avocatură, Robert Roșu a acordat servicii juridice în deplină conformitate cu dispozițiile Legii nr.51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Țuca Zbârcea&Asociații precizează că a susținut și susține eforturile anti-corupție ale autorităților statului, inclusiv prin implementarea unor politici interne în acest sens.

Robert Roșu, avocat partener la casa de avocatură Țuca Zbârcea&Asociații, a fost pus sub acuzare de DNA pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la spălare de bani și la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.

Mai exact, avocatul Robert Roșu este acuzat că a redactat, în noiembrie 2006, un contract de cesiune, prin care prințul Paul a cedat drepturile litigioase asupra unor imobile care urmau să fie revendicate de la statul român, între care și Ferma regală Băneasa cu o suprafață de 28,63 ha, către o firmă controlată de Remus Truică.

În 2008, Remus Truică a obținut de la Institutul pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Plantelor București retrocedarea fermei, însă decizia de restituire a fost abuzivă, deoarece prințul Paul nu avea calitatea de moștenitor.

Citeşte şi: DNA: Prinţul Paul, acuzat de SPĂLARE DE BANI, cumpărare de influenţă, complicitate la ABUZ ÎN SERVICIU

DailyBusiness
Intervenție DE ULTIMĂ ORĂ de la Guvern! Mii de români pot cere suspendarea ratelor
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Capital.ro
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Se dau 100 de euro în plus la al 13-lea salariu. Iată cine sunt norocoșii
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Revenire spectaculoasă la Pro TV! Vedeta a petrecut 27 de ani la pupitrul știrilor
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Cancan.ro
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani. Sunt...'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Ce cadou a primit o badantă româncă din Italia, din partea bătrânei pe care a îngrijit-o! Nepoților femeii nu le-a venit să creadă: „M-am simțit abandonată de voi toți”
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Victorie totală pentru Zelenski. Explozie urmată de un seism (VIDEO)
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare! Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
substantial.ro
Dentist condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire de libertate
MediaFlux
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!