Casa Poporului nu a fost recepţionată în 23 de ani de la construcţie. Anca Petrescu, ameninţată cu moartea

Fostul comandant al sectorului militar al şantierului Casei Poporului a făcut dezvăluiri incredibile. El a spus că după 1989 s-au cheltuit sume nejustificat de mari pentru lucrări, aproximativ un miliard de lei, asta în condiţiile în care 95% din lucrare era gata la Revoluţie. Mai mult, comandantul susţine că arhitecta clădirii, Anca Petrescu, ar fi primit ameninţări grave din partea mai multor oameni din conducerea Parlamentului, chiar înainte să moară.
Filip Stan
06 nov. 2013, 14:04
Casa Poporului nu a fost recepţionată în 23 de ani de la construcţie. Anca Petrescu, ameninţată cu moartea

La mai bine de 23 de ani de la Revoluţie, Palatul Parlamentului nu a fost recepţionat şi intabulat chiar dacă găzduieşte cele mai importante instituţii ale statului. În documentele oficiale, construcţia pe care experţii au evaluat-o la trei miliarde de euro, valorează zero lei.

Mihai Bartoş, fostul comandant al sectorului militar al şantierului Casei Poporului a dezvăluit că, după Revoluţie, s-au cheltuit sume imense pentru lucrări, în condiţiile în care clădirea era aproape gata.

„La Revoluţie, Casa Poporului era gata într-un procent de 95%. Pentru această perioadă s-au cheltuit circa 1,8 miliarde de lei, cum erau atunci leii noştrii, din ’89. Din 1989 până în prezent, mai rămăsese să se termine 5%. S-a reuşit această finalizare? Nu s-a terminat, şi dacă cumva Casa Poporului a fost recepţionată, s-a tăiat panglica, autorităţile şi-au făcut poze la inaugurarea ei? Una dintre dorinţele Ancăi Petrescu a fost să participe la recepţia şi finalizarea acestor lucrari şi să recepţioneze această lucrare. Acest lucru, săraca, n-a mai apucat. S-a încercat în ultima vreme să fie recepţionată”, a declarat Mihai Bartoş la România TV.

„De ce nu vrea să se facă recepţia Casei Poporului. Lucrarea nu e terminată. De ce mai au nevoie dacă tot au cheltuit atâţia bani? Nu s-a făcut recepţia pentru că a fost nevoie de un pretext să se cheltuiască nişte sume de bani. Casa Poporului a fost ca un aspirator. Nu ştiu dacă toţi banii care au fost repartizaţi Casei Poporului au fost folosiţi pentru Casa Poporului. Ar trebui o anchetă serioasă”, a continuat fostul comandant al sectorului militar al şantierului Casei Poporului.

CITEŞTE ŞI Ultima dorinţă a lui Nicolae Ceauşescu privind Casa Poporului

Palatul Parlamentului se întinde pe 330.000 de metri pătraţi şi a intrat de trei ori în cartea recordurilor: cel mai mare imobil civil administrativ, cea mai grea construcţie şi cea mai scumpă clădire administrativă. Nu a intrat, însă, în cartea funciară, iar în acte Casa Poporului nu există.

Colonelul Mihai Bartoş a dezvăluit la România TV şi că arhitecta Casei Poporului, Anca Petrescu, a fost ameninţată cu moartea cu câteva luni înainte să fie implicată în accidentul care i-a adus moartea.

„Mi-a povestit că nu prea se simte ea în largul ei, că are necazuri la execuția lucrărilor și chiar mai mult, mi-a relatat că a fost amenințată cu moartea. Ea n-a vrut să-mi spună despre ce e vorba, dar, cu durere așa, mi-a spus că a fost amenințată cu moartea. Din câte cunoșteam eu, nu întotdeauna au fost admise soluțiile ei, pentru lucrări în continuare. Și cei de la Casa Poporului, mai ales cei de la Secretariatul Camerei Deputaților îi impuneau anumite lucrări cu care ea nu era de acord, pentru că nu se încadrau, în viziunea ei, asupra proiectului. N-a trecut mult și am auzit la știri că Anca a avut un accident la Timișoara. Pe mine m-a șocat treabă asta. Între ce mi-a spus ea, că a fost amenințată cu moartea și accident. Cred că fiecare om își făcea o anumită impresie despre acest lucru”, a spus Bartoş.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Pleacă de la Acces Direct. Demisia anului în televiziune
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rebelii houthi din Yemen vor continua să atace Israelul fără a respecta nicio regulă de angajament
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'