Casele de Pensii au cerut Poştei Române să oprească distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Directorul Poştei: „Nu ne dau explicaţii!”

Valentin Ștefan, directorul general al Poştei Române, a dezvăluit că mai multe case județene de pensii i-au cerut să oprească distribuirea către pensionari a deciziilor de recalculare a pensiilor. Mai mult, se pare că în unele cazuri poștașii au mers acasă la oameni și le-au cerut înapoi deciziile de recalculare spunându-le că trebuie revizuite.
Filip Stan
26 aug. 2024, 17:01
Casele de Pensii au cerut Poştei Române să oprească distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Directorul Poştei:
Casele de Pensii au cerut Poştei Române să oprească distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Directorul Poştei: "Nu ne dau explicaţii!"

Casele de Pensii au cerut Poştei Române să oprească distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. „Situația este relativ simplă. Într-adevăr, a existat o situația în care doi salariați au luat de la câteva persoane… Știu că s-a vehiculat cifra 17 în spațiul public, în realitate noi am verificat 10 persoane care au înmânat deciziile. Explicația salariaților a fost că au vrut să-i ajute pe acești pensionari să nu mai meargă ei la casa de pensii și să le ducă poștașul. Este o cutumă a încredere între salariații companiei și beneficiari”, a declarat Valentin Ştefan la Antena 3.

Întrebat dacă s-a greșit ceva în decizia de recalculare, directorul general al Poştei Românie a răspuns: „Asta nu pot să vă spun, nu am urmărit acest lucru. În schimb, într-adevăr, există aceste situații în care casele de pensii ne solicită să mai oprim de la distribuire anumite decizii”.

Citeşte şi: Marinela Chelaru, după decizia de recalculare a pensiilor: „Chiar mă duc peste ei, aşa cum sunt!”. Ce veste a primit Anca Pandrea: „Bine că nu mi-au micşorat-o!”

Valentin Ştefan a confirmat că mai multe case de pensii judeţene i-au cerut sistarea distribuirii către pensionari a deciziilor de recalculare a pensiilor, nu doar cea de la Alba, unde peste 5.000 de decizii ar fi fost recalculate greşit: „În mai multe județe din țară, numai că nu am centralizat aceste cifre, nu știu să vă spun câte sunt nici ca număr de decizii, nici ca număr de județe. Nu ne dau explicații, pur și simplu ne spun: umătoarele decizii opriți-le de la distribuire! Ceea ce noi facem”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă măsuri pentru ca pensionarii să nu piardă bani după recalculare: „I-am cerut ministrului Finanţelor să facă o simulare, să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii”

Anunţul lui Valentin Ştefan vine după ce Ministerul Muncii a cerut urgent Companiei Naţionale Poşta Română şi Casei Teritoriale de Pensii Alba clarificări cu privire la retragerea de la beneficiari a 17 decizii de recalculare a pensiilor: „Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a luat act de informaţiile apărute în presă referitoare la cele 17 decizii de recalculare a pensiilor transmise de către lucrători ai Oficiului Judeţean de Poştă Alba către pensionari şi care au fost retrase ulterior de la beneficiari. Facem precizarea că o astfel de procedură nu este prevăzută în aceşti termeni în Convenţia încheiată cu Poşta Română. MMSS cere urgent Companiei Naţionale Poşta Română şi Casei Teritoriale de Pensii Alba clarificări cu privire la această situaţie”.

Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) a început, vineri, 16 august, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară. Procesul de distribuire a deciziilor de recalculare a pensiilor se va încheia cel târziu la data de 30 august 2024.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Biserica veche din România pe care nimeni nu îndrăznește să o viziteze. Ce secrete ascunde
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Playtech.ro
ȘOCANT Cum a ajuns să arate acum Gabriela Szabo. Este de nerecunoscut la 48 de ani
DailyBusiness
SE TAIE ACEȘTI BANI! Decizie oficială la Guvern
Decizii de recalculare a pensiilor blocate la poștă în toată țara. „Pur și simplu ne spun: următoarele decizii opriți-le de la distribuire”
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Scăpați de mirosul urât al pantofilor. Cele mai rapide soluții
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
A făcut furori! Ce a putut să pună posesorul acestei mașini pe plăcuța de înmatriculare: „ADIO...”
Capital.ro
Pierzi banii de la stat. Este obligatoriu să aștepți 120 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Elena Lasconi propune schimbări majore în USR: toți membrii să voteze candidații parlamentari
MediaFlux
EXCLUSIV DAVID POPOVICI a fost dat în VILEAG! Face furori pe DOUĂ ROȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...