Castanele comestibile le poți găsi cu ușurință în rafturile supermarketurilor sau în piețe, astfel că ușor umezite și coapte 20 minute la cuptor și vei obține o gustare sănătoasă și sațioasă.
Unul dintre aspectele pozitive ale castanelor este acela că nu conțin gluten (proteina ce provoacă un dezechilibru la nivelul intestinului subțire și chiar boala celiacă).
Proprietățile bacteriostatice, antianemice și remineralizante fac din castane aliatul perfect pentru sănătatea ta în sezonul rece mai ales.
Normalizează circulația sangvină
În cazul în care ai probleme cu varicele, inflamațiile sau cu circulația sangvină deficitară, suplimentele pe bază de castane reprezintă o alternativă eficientă pentru a remedia această problemă.
Mai mult de atât grecii sunt de părere că ele sunt mult superioare migdalelor, alunelor și nucilor deoarece au un aport nutritiv mult superior.
Fie că le consumi prăjite, copate, fierte fie în supe creme, castanele sunt absolut delicioase.
O simplă baie cu frunze de castan te va ajuta să îți întărești vasele de sânge și să scapi de inflamațiile de la nivelul picioarelor.
Și asta mai ales datorită conținutului de escină extrem de benefic în aceste probleme.
În cazul flebitelor, a ulcerelor varicoase sau a tromboflebitelor decoctul din coajă de castane este soluția naturii.
Ce conțin castanele
Pe lângă cantitatea de fibre mai mare din nuci, au u conținut mărit de fier și acizi grași esențiali. Fierul le oferă un indice glicemic mic iar fibrele contribuie la limitarea absorbției colesterolului în exces la nivelul intestinelor, astfel că pot fi consuma de către toate personale în orice moment al zilei.
Nivelul ridicat de acizi grași esențiali prin care se regăsește și acidul linoleic contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare, potrivit
cărții „Tree Nuts: Composition, Phytochemicals, and Health Effects”.
Ajută la fortificarea sistemului imunitar
Bogate în vitamina C, aminoacizi, antioxidanți, magneziu, fosfor, zinc și potasiu, castanele sunt un adjuvant în cazul asteniei fizice și intelectuale, a problemelor dentare și mai ales a unui sistem imunitar scăzut.
Oferă o bună protecție împotriva acțiunii radicalilor liberi.
Pot ajuta în procesul de slăbire deoarece oferă rapid senzația de sațietate și au puține calorii, în plus reprezintă o sursă de energie pentru corpul tău, mai ales că au un conținut de amidon similar cu cel regăsit în cartofii dulci sau porumb.
Deși nu te-ai fi gândit, castanele reprezintă o bună sursă de acid folic mai ales în perioada prenatală, în felul acesta oferind o protecție bună fătului pentru a-l feri de afecțiunile neuronale.
Află ce afecțiuni poți trata cu castane AICI.