Cu un sufleu din taietei de casa cu sos de bolognese, cotlet cu crema de linte rosie si sofran, dar si para fiarta in vanilie cu briosa de ciocolata, Georgeta Zamfir este castigatorea celui de-al patrulea sezon de „MasterChef”, iar premiul de 50.000 de euro o sa fie impartit intre cele mai apropiate persoane din viata sa.

MASTERCHEF 2014 FINALA: S-a stabilit CÂŞTIGĂTORUL marelui trofeu MASTERCHEF

CASTIGATOR MASTERCHEF 2014. Georgeta Jesica Zamfir provine dintr-o familie modestă, iar după cum a povestit chiar ea, gătește încă de la vârsta de 10 ani, atunci când pregătea mâncare pentru fratele și sora sa.  Cand a implinit 18 ani si-a organizat singura petrecerea si a gatit, pentru ca nu avea bani. Gateste variat, de la caracatita in stil gallego sau peste in crusta de sare, pana la painici cu stafide si foie gras, paella si alte preparate din zona Andaluciei.În urmă cu șapte ani a plecat în Spania la muncă, deoarece se descurca foarte greu cu banii. Acolo a muncit ca și menajeră în case, dar a învățat și să gătească așa cum fac spaniolii.

Întoarsă în țară s-a înscris la Facultatea de Litere, Secţia Engleză – Franceză, și s-a înscris la concursul Masterchef, acolo unde a reușit să impresioneze cu preparatele ei.

CASTIGATOR MASTERCHEF 2014. Jesica Zamfir, aventuri în Spania

„Văzând că sunt capabilă să administrez un local fără ajutorul nimănui, am făcut un împrumut şi am deschis un magazin acolo. Nu a mers aşa cum mă aşteptam, aşa că am renunţat la el. Şi ne-am decis să ne întoarcem acasă atunci când băieţelul nostru avea un an şi jumătate”, a declarat Jesica în preselecţii.

FINALA MASTERCHEF 2014: Cine a câştigat marele trofeu MASTERCHEF

Jesica Zamfir găteşte variat, de la caracatiţă în stil gallego sau pește în crustă de sare, până la pâinici cu stafide şi foie gras, paella şi alte preparate din zona Andaluziei.

Jesica Zamfir, dtudentă la Litere

Pe lângă bucătăria din sudul Spaniei, îi place să combine gusturi din bucătăria arabă (în special marocană), indiană şi braziliană.

Se pricepe şi la dulciuri, care îi ies mereu apetisante şi gustoase. Odată întoarsă în ţară, s-a înscris la facultate, iar acum este anul I la Facultatea de Litere, Secţia Engleză – Franceză.

CASTIGATOR MASTERCHEF 2014. Jesica a mizat la preselecţiile „MasterChef” pe un preparat tipic spaniol: o supă rece cu tortiţe de couscous şi mac.