CASTIGĂTOR EUROVISION 2014, un blestem pentru cântăreţi. ABBA este excepţia

CÂŞTIGĂTOR EUROVISION 2014: Cântăreţi din 26 de ţări au participat, sâmbătă seară, la Copenhaga, la finala Eurovision Song Contest 2014, un cocktail de kitsch, pop şi politică, cu o "doamnă cu barbă" reprezentând Austria, care concurează cu surori gemene din Rusia şi o preferată a publicului din Ucraina, informează Reuters.  
Alina Costache
10 mai 2014, 20:23
CASTIGĂTOR EUROVISION 2014, un blestem pentru cântăreţi. ABBA este excepţia

EUROVISION 2014, BLESTEMUL CÂŞTIGĂTORULUI. În finala de sâmbătă, votează din nou românii din diaspora, Paula Seling & OVI având numărul 06 în concurs. Pot vota pentru România telespectatorii din Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Olanda, Ucraina, Marea Britanie. Din Albania şi San Marino, Paula şi Ovi, ca şi ceilalţi concurenţi, primesc note numai de la juriul de specialitate. Pentru românii aflaţi în ţările de mai sus, în timpul show-ului televiziunilor publice care transmit în direct finala Eurovision, se va afişa numărul la care se poate vota. Votaţi 06 şi susţineţi România la Eurovision 2014!

La un an după ce a câştigat Eurovisionul cu piesa „Only Teardrops„, cântăreaţa daneză Emmelie de Forest constată la fel ca mulţi alţi câştigători ai concursului cât de dificil este să transforme victoria într-un succes comercial, notează site-ul france24.

Aveam multe lucruri în cap. Îţi vin multe gânduri când câştigi Eurovisionul„, explică pentru AFP tânăra artistă, care va fi invitată să cânte la finala de la Copenhaga ultima ei piesă, „Rainmaker„.

Emmelie de Forest va cânta în Capitala Danemarcei în faţa unui public larg, de 125 de milioane de telespectatori, dar s-ar putea să fie pentru ultima dată.

CÂŞTIGĂTOR EUROVISION: Excepţia ABBA

Faptul că ABBA a devenit una dintre cele mai de succes trupe pop din toate timpurile, după ce a câştigat concursul Eurovision în 1974 cu melodia „Waterloo” rămâne o excepţie.

Dar Emmelie de Forest nu este ABBA… Melodia cu care s-a impus la Eurovisionul de anul trecut a intrat în top 20 în mai multe ţări europene. Următoarea sa piesă nu a mai avut însă succes. Mai mult decât atât, daneza a trebuit să-şi anuleze două turnee în Danemarca şi Germania, din cauza vânzărilor slabe de bilete.

De altfel, în afară de ABBA, e greu de găsit vreun alt artist care să fi făcut carieră din muzică, după ce a câştigat la Eurovision. De obicei, piesa câştigătoare este difuzată o vară la mai toate radiourile comerciale, după care entuziasmul faţă de artistul respectiv dispare subit. A fost şi cazul melodiei „Euphoria„, cu care suedeza de origine marocană Loreen s-a impus la Eurovisionul din 2012 din Azerbaidjan.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

CASTIGATOR EUROVISION 2014: Favoriţii caselor de pariuri

Sanna Nielsen, care reprezintă Suedia cu piesa „Undo”, este favorita caselor de pariuri pentru câştigarea finalei Eurovision ce are loc sâmbătă noaptea, la B&W Hallerne din Copenhaga, potrivit oddschecker.com, un agregator al rezultatelor marilor case de pariuri.

Finala de pe 10 mai a concursului, care reuneşte participanţi din 26 de ţări, inclusiv România, reprezentantă de Paula Seling şi Ovi, cu „Miracle”, va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, începând cu ora 22,00.

Anul acesta concursul nu are un favorit care să se detaşeze clar, însă pariurile vizează câteva ţări cu şanse mari la titlu. Pe locul al doilea, după Suedia, se află spumosul personaj Conchita Wurst, creaţia actorului austriac Tom Neuwirth. Conchita Wurst este o divă cu barbă, care şi-a împlinit visul de a cânta la Eurovision. Cu o personalitate puternică şi o voce aplaudată în semifinala a doua a concursului, Conchita Wurst nu duce lipsă de simţ al umorului. Întrebată de un fan dacă şi Tom Neuwirth, creatorul său, se gândeşte să participe la Eurovision, Conchita Wurst a răspuns: „Deocamdată eu sunt la Eurovision, iar în timpul ăsta Tom poate să stea la hotel”.

Favorită la titlu este, anul acesta, şi Olanda, care este reprezentată de The Common Linnets, cu „Calm after the Storm”. Pe locul al patrulea se regăseşte, pe oddschecker.com, reprezentantul Armeniei, Aram MP3, cu „Not Alone”, urmat de Molly, din Marea Britanie şi de reprezentanta Ucrainei, Maria Iaremchuk. Top 10 al pariurilor este completat de reprezentanţii Ungariei, Danemarcei, Greciei şi Norvegiei. România se clasează, în acest top, pe locul al 16-lea.

Citeşte şi EUROVISION 2014 – FINALA: România intră în concurs pe poziţia 6. LISTA FINALIŞTILOR DIN 10 mai VIDEO

Anul acesta este a treia oară în istoria Eurovision când Danemarca este ţară gazdă a concursului. De data aceasta, spaţiul destinat Eurovision este o imensă hală ce a fost şantier naval, pe o insulă din Copenhaga. Pentru acest eveniment, în interiorul halei a fost construită o imensă scenă, pe o structură metalică de 40 de tone, care se poate modifica în funcţie de necesităţile show-ului artiştilor.

Notele juriilor de specialitate, din ţările participante, au fost acordate vineri seara, la a doua repetiţie cu public, dar rămân secrete, până la anunţarea rezultatelor. Publicul din ţările participante la finală, al cărui vot contează în egală măsură, îşi poate exprima preferinţele în 15 minute, de când prezentatorii galei vor anunţa ‘Start vot!’. Fanii din ţările participante pot vota prin sms, telefon sau aplicaţia Eurovision, singura limită fiind faptul că nu îşi pot exprima votul pentru ţara din care se află.

În marea finală vor intra, în această ordine: Ucraina, Belarus, Azerbaijan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino, Marea Britanie.

 

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Rabla 2025. Mașinile pentru care se elimină finanțarea în acest an. Mai mulți bani pentru vehiculele electrice
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Klaus Iohannis nu mai are scăpare: De neimaginat!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Un gest banal de la bloc, interzis. Mulți greșesc și riscă sancțiuni
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Cod galben de ceață în România! Lista județelor vizate
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
A dispărut din România. Schimbare la plata cu cardul. Se aplică în toate magazinele din țară
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Româncă, reținută și expulzată din Serbia pe motive de securitate națională
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE între PUTIN și TRUMP. AMENINȚARE fără PRECEDENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin