Probabil ai văzut pe la anumite tarabe un soi de castraveţi creţi. Sunt fructele unei plante care produce insulină vegetală cu efecte benefice asupra diabetului şi a altor boli.
O liană bogată în insulină care este un antidiabetic veritabil și de cea mai bună calitate. Îl poți creşte în sere, vara pe terasă, balcon sau chiar la tine în apartament. Poți să folosești atât fructul, cât şi lăstarii tineri şi frunzele pentru salate sau în supe.
Știai că…
…și-a câștigat numele de plantă medicinală încă din cele mai vechi timpuri, când în China era folosită doar pentru familia regală?
Dacă ai diabet, atunci o soluție potrivită pentru tine este aceea de a procura semințele acestei plante și de a le planta în ghiveci. Astfel, vei avea zilnic în casă castraveți amari și proaspeți, mai ales că o plantă poate face până la 20 de castraveți.
Un aspect favorabil este acela că această plantă se adaptează destul de bine atât climei, cât și solului din țara noastră, mai mult de atât în partea de sud a țării se obișnuiește plantarea lui în luna aprilie, iar în nord în luna mai. Este o plantă destul de rezistentă chiar și la temperaturi de 40 de grade. Doar 32 de grade îi sunt suficiente pentru a se coace și nu are nevoie de tratament pentru dăunători sau de irigare excesivă. În doar 2 săptămâni apar primele rezultate, castraveciorii verzi-gălbui.
După ce ai obținut castraveții amari, îi poți păstra până la 2 săptămâni la frigider, îi poți mura, usca sau măcina și consuma un vârf de cuțit de pulbere înainte de fiecare masă.
Este considerat cel mai bun remediu pentru diabet, dacă mai faci și puțină mișcare. Studiile unor cercetători americani au scos la iveală faptul că această plantă are efecte antitumorale și ajută deopotrivă atât pancreasul cât și ficatul și fierea.
Un aspect destul de plăcut este faptul că poate fi consumat și preventiv, existând și varianta de capsule medicinale pe bază de momordică care pot fi administrate sub atenta supraveghere a unui specialist homeopat.
În cazul în care vrei să devii părinte, este bine să le eviți până când îți îndeplinești visul, acesta deoarece capsulele au un puternic efect antifertilitate.
Pe plan mondial, este recunoscut și sub denumirea de pepene amar, karela sau goya, fiind cea mai amară legumă din întreaga lume, care întrece inclusiv pelinul.
Castravetele amar este o excelentă sursă de fibre, antioxidanți și vitamine, precum A, B și C. Este sărac în carbohidrați, calorii și grăsimi, deci poate fi folosit fără a-ți mări numărul kilogramelor .
Jurnalul „Acta Framaceutica” a publicat în anul 2008 un studiu conform căruia castravetele amar conține cantități semnificative de fenoli și de flavonoide cu efect antioxidant. De aceea, poate fi folosit pentru a trata diferite afecțiuni.
Poți să consumi această plantă sub formă de ceai, pe care îl poți procura din magazinele cu produce naturiste. De asemenea, poți să faci suc din castraveții amari sau să râșnești semințe și să le adaugi în mâncare.
Este considerat un remediu natural eficient pentru infecțiile bacteriene, pojar, iritații, reumatism, tumori, diabet și un ajutor de nădejde pentru ameliorarea durerilor și a evoluției celulelor canceroase. Studii făcute în legătură cu această maladie au fost publicate în anul 2007 în Farmacia Biochimică și menționează faptul că anumiți compuși din această plantă ajută la distrugerea celulelor de cancer mamar, mai ales. În plus reușește să întărească imunitatea celor care se luptă cu această maladie.
Castravetele amar se bucură de acest prestigiu, mai ales datorită compușilor similari insulinei care au efecte hipoglicemiante.
Astfel că fitoterapeutul român Ovidiu Bojor, după ce a studiat intens această afecțiune și proprietățile castravetelui amar, a recomandat consumul lui ca atare sau sub formă de suc, fiind de mare ajutor persoanelor care se confruntă cu această maladie.
Află motivele pentru care e bine să mănânci mai des castraveți AICI