Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îi păstrează tari

Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman. În această perioadă, gospodinele pregătesc murături de tot felul. Dacă sunt respectate toate recomandările, rezultatul va fi unul foarte bun. Potrivit renumitului gastronom, un “ingredient secret” ajută la acrirea castraveților.
Alina Costache
22 iul. 2024, 23:37
Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îi păstrează tari
Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman

Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman. În cartea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, regretatul gastronom a explicat rețeta, fiind important să folosești castraveți mici, tari și lucioși pentru această rețetă.

Citește și: Salată de vinete, rețeta lui Radu Anton Roman: „Șocant de gustoasă”. Se prepară foarte ușor

Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman

Principala condiţie a valahului ce pune murături şi vara: prospeţimea! Deci, să fie castraveţii tari, mici, lucioşi, să respire sănătate şi tinereţe”, a explicat Radu Anton Roman.

Ingrediente:

  • 5 kg de castraveciori,
  • 2 linguri de sare la un litru de apă,
  • 2 căpățâni de usturoi și de câteva crengi de mărar uscat, după cum arată cartea gastronomului.

Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici, pe colo şi se căpăcesc cu crengi de mărar.

Apa cu sare se pune la fiert şi, după ce a clocotit câteva minute, se lasă să se limpezească. Se toarnă zeama, un pic răcită, şi se leagă borcanul”, a mai precizat Radu Anton Roman.

Beneficiile castraveților murați

  • Castravetii murati stimuleaza digestia. Sunt o sursa ideala de fibre naturale, care te ajuta sa digeri mai usor anumite mancaruri, mai ales carnea. De aceea, foarte multi nutritionisti recomanda consumul castravetilor murati.
  • Castravetii murati preparati in saramura, nu cei preparati in otet, tin sub control flora intestinala! Acestia au proprietati nutritionale foarte vaste si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor. Consumul regulat de castraveti murati previn cancerul de colon, spun expertii.
  • Castravetii murati te ajuta sa slabesti. Include castravetii murati in dieta ta zilnica si curand vei observa beneficiile lor asupra taliei tale.
  • Castravetii murati contin minerale, fier, calciu si magneziu care iti ajuta corpul sa functioneze in mod optim. In acelasi timp, castravetii murati sunt o sursa bogata de vitamina C. Castravetii murati si vegetalele murate pot face minuni pentru organismul tau. Te ajuta sa lupti impotriva racelilor si infectiilor respiratorii.
  • Castravetii murati iti dau energie. Alt beneficiu al castravetilor murati este acela ca iti dau foarte multa energie. Castravetii murati contin mici cantitati de vitamina B, aceasta substanta ajutandu-te sa transformi alimentele pe care le mananci in energie necesara functionarii corpului. O portie de castraveti murati contine 5% din vitamina B6, acid pantotenic si riboflavina.
  • Castravetii murati ajuta vederea. Contin Vitamina A, un nutrient important pentru sanatatea ochilor. Aceasta vitamina previne cataracta.
  • Castravetii murati sunt o sursa excelenta de antioxidanti. In afara de vitamine si minerale, castravetii murati sunt bogati in antioxidanti. Rolul lor este acela de lupta impotriva radicalilor liberi si sa previna efectele lor negative, cum ar fi imbatranirea prematura.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!