Cât a ajuns să coste şaorma în Mamaia! Preţurile celor mai populare sortimente culinare în sezonul estival

În stațiunea Mamaia, una dintre cele mai frecventate destinații de pe litoralul românesc, prețurile au crescut considerabil.
Alina Costache
03 iul. 2024, 10:45
Cât a ajuns să coste şaorma în Mamaia! Preţurile celor mai populare sortimente culinare în sezonul estival

O şaorma, un produs culinar popular, costă acum 40 de lei (50 lei cea mare) devenind o opțiune destul de scumpă pentru turiștii din Mamaia. De asemenea, pizza, un alt preparat preferat, are prețuri care variază între 40 și 80 de lei, în funcție de locul și ingredientele alese.

Exemple de prețuri la restaurantele din Mamaia:

  • Supă cremă de ciuperci: 32 lei
    Șaorma: 40 lei
    Ciorbă pescărească storceag: 50 lei
    Ciorbă de burtă cu ardei și smântână: 40 lei
    Saramură de crap cu mămăligă: 55 lei
    Crap cu mămăligă și mujdei: 50 lei
    Șnițel cu piure de cartofi și salată: 40 lei
    Hamsii cu mujdei și mămăligă: 40 lei
    Pizza: între 40 și 80 de lei
    Burger: 60 lei
    Clătite: 25 lei

Aceste prețuri reflectă creșterea generală a costurilor pe litoralul românesc, unde comercianții au mărit semnificativ tarifele, resimțite de turiști în notele de plată.

Nu doar Mamaia a înregistrat creșteri de prețuri. Vama Veche, cunoscută pentru atmosfera sa boemă și relaxată, a surprins turiștii cu tarife similare. Aceast sat, odată renumită pentru prețurile accesibile, a urmat trendul din nordul litoralui, devenind o destinație inexplicabil costisitoare.

Eforie Nord, stațiunea cea mai accesibilă la capitolul culinar

În contrast cu Mamaia și Vama Veche, Eforie Nord rămâne cea mai accesibilă stațiune de pe litoralul românesc. Aici, meniul zilei începe de la 40 de lei, incluzând o supă sau ciorbă și un fel principal cu garnitură și salată. Aceasta face din Eforie Nord o opțiune atractivă pentru turiștii care doresc să se bucure de mare fără a cheltui o avere.

Creșterea prețurilor pe litoralul românesc din acest sezon estival 2024 a determinat mulți turiști să-și reconsidere opțiunile de vacanță. Cu costuri ridicate în stațiuni populare precum Mamaia și Vama Veche, Eforie Nord rămâne un refugiu pentru cei care caută un echilibru între calitate și preț. Dacă planificați o vacanță pe litoralul românesc, fiți pregătiți pentru prețuri mai mari și luați în considerare alternativele mai accesibile.

Luna iulie a adus și noi scumpiri pe litoralul românesc. Turiştii care au ajuns pe plajele din Mamaia au simțit din plin scumpirile.

„Noi suntem patru persoane şi dăm undeva la masă 300 de lei şi la împinge tava, la restaurant, mult mai mult. Am dat 4.000 pe două camere, cu mic dejun inclus”, a spus un turist, potrivit observatornews.ro.

„Din scurt, cred că chiar înainte cu două-trei săptămâni ne-am hotărât, patru nopți 1.600 lei. Am luat la copii nişte gogoşi şi, când am văzut 10 lei pe o gogoaşă, opaaa”, se miră alt turist.

O vacanța pe litoral s-a scumpit de luni, 1 iulie, odată cu intrarea în sezonul festival, luna iunie fiind considerată pre-sezon. Prețurile la cazare, cu mic dejun inclus, au crescut în toate stațiunile de pe litoral, iar turiștii se pot aștepta în curând și la prețuri mai mari pe plajă în unele zone.

Cu un grad de ocupare de peste 90%, hotelierii de pe litoral au crescut prețurile de la 1 iulie, ca în fiecare an.

Prețurile au crescut cu aproximativ 15% față de ultima săptămână a lunii iunie, arată o analiză realizată de Adevărul, folosind date de pe un site specializat în rezervări online.

Cea mai bună destinație pentru românii care vor cazare de 4 stele la un preț mai mic este Venus. Astfel, în această stațiune, doi adulți vor plăti 2.160 de lei pentru un sejur de 6 nopți. În Mamaia Nord (Năvodari), prețul unui astfel de sejur pornește de la 2.364 de lei, iar în Eforie Sud, de la 2.430 lei.

Cei care vor 6 nopți de cazare pentru doi adulți la 4 stele în Vama Veche trebuie să scoată din buzunar cel puțin 2.506 lei. În Mamaia i-ar costa cel puțin 2.617 lei, iar în Neptun, prețurile pornesc de la 2.824 lei.

Citește și: Aberaţia preţurilor la Mamaia: Mai bine cu el la pachet! Închirierea unui şezlong a ajuns să coste cât unul nou din magazin

Prețuri mai mari și pe plajă

Costul unui șezlong pe o zi ar putea crește odată cu cazarea în cea mai mare parte a litoralului. Un manager de plajă din Mamaia a declarat că tarifele vor crește în această stațiune doar după 15-20 iulie, în perioadele cele mai căutate ale sezonului estival.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?