Cât au ajuns să coste carburanţii în România. Diferenţă mare de preţ între benzină şi motorină

Preţurile carburanţilor au explodat la început de martie, în România. Dacă benzina s-a ieftinit treptat, ajungând marţi la 7,71 lei pe litru, motorina a ajuns să coste peste 8 lei. Între preţurile celor două tipuri de carburanţi fiind o diferenţă destul de mare.
Filip Stan
05 apr. 2022, 20:28
Cât au ajuns să coste carburanţii în România. Diferenţă mare de preţ între benzină şi motorină

Cât au ajuns să coste carburanţii în România. Potrivit jurnaliştilor de la ECONOMICA.NET, Petrom a redus, marţi, prețul benzinei cu cinci bani pe litru, în timp ce preţul motorinei a rămas identinc cu cel din ziua precedentă.  Astfel,

Cât au ajuns să coste carburanţii în România

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afişa, marţi, un preț al benzinei standard de 7,71 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard a rămas la 8,33 lei, cât era și ieri. În acest caz, diferenţa de preţ dintre benzină şi motorină este de 62 de bani pe litru.

Citeşte şi VIDEO Protest la benzinăria Lukoil, împotriva lui Putin. Câţiva bărbaţi au încercat să plătească cu găleţi pline de monede

Reamintim că la aceeaşi benzinărie din Capitală, benzina costa, la data de 31 martie, 7,81 de lei, cu zece bani mai mult decât marţi, 5 aprilie. Din nefericire pentru români, motorina nu a avut deloc aceeași soartă, dimpotrivă. Dacă la acea vreme litrul de carburant costa 8,29 de lei, în prezent acesta costă 8,33 de lei.

Diferențele de preț dintre cele două tipuri de carburanți sunt mai vizibile în zona noastră, mai afecatată de războiul din Ucraina și de efectele lui decât pe piața europeană. Astfel, după cum ați văzut, diferența de preț între cei doi carburanți este de peste 10 eurocenți pe litru, la noi. Mai mult decât dublă față de mediile de preț europene – potrivit ultimelor date Oil Bulletin, prețul mediu al benzinei în UE este de 1,92 euro/litru, iar cel am motorinei de 1,96 euro/litru, scriu jurnaliştii de la ECONOMICA.NET. 

Diferențele de preț la pompă sunt consecință a diferențelor de cotații. Astfel, prețul Platt’s Med pentru benzină era, la momentul redactării acestei știri, de 1.047 dolari/tonă, în timp ce cotația pentru motorină era de 1.138 de dolari/tona.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni, marii comercianții de mărfuri arătau că, la nivel european și chiar global piețele sunt într-un deficit de motorină, de aceea acest combustibil se scumpește accentuat.

Traderii mari vorbeau despre un “deficit sistemic” și nu se sfiesc să enunțe o posibilă raționalizare a acestui carburant în Europa, mai ales în situația în care livrările de petrol și produse rafinate din Rusia vor fi restricționate.

Citeşte şi Situaţia din România se regăseşte şi în SUA. Joe Biden le dă ultimatum benzinarilor: „A scăzut preţul petrolului, scădeţi preţul la pompă”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!