Cât câștigă un electrician în 2023. În ce domenii sunt cele mai mari salarii, respectiv cele mai mici

Domeniul IT continuă să se mențină în topul domeniilor în care se dau cele mai mari salarii. Construcțiile vin puternic din urmă, în timp ce, la polul opus, se afla industria alimentară, cu cele mai mici salarii.
Alina Costache
17 aug. 2023, 08:58
Cât câștigă un electrician în 2023. În ce domenii sunt cele mai mari salarii, respectiv cele mai mici

Deși salariile sunt mari și foarte mari, în aceste sectoare de activitate există și cele mai multe joburi disponibile. În IT, construcții, dar și în agricultură și industria alimentară au fost disponibile, de la începutul anului, 80.000 de joburi noi, adică aproximativ 35% din numărul total de joburi disponibile pe eJobs.ro, susţin reprezentanţii platformei de recrutare online.

Vorbim despre patru mari angajatori ai economiei, dar şi despre domenii care se luptă fie cu deficit de candidaţi, fie cu o rată mare a fluctuaţiei de personal, fie cum ambele. De la începutul anului şi până acum, aceste sectoare au scos în piaţă peste 80.000 de joburi noi, adică aproximativ 35% din numărul total de joburi disponibile pe eJobs.ro în acest interval de timp”, a precizat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, potrivit Agerpres.

Cât câștigă un electrician în România, în 2023

Cele mai mari salarii le au angajaţii din IT, salariul mediu net, la nivel naţional, fiind de 6.300 de lei pe lună, conform datelor Salario.ro. De exemplu, un software developer are un  salariu mediu net de 7.500 de lei, un programator full stack – 7.100 de lei, iar un programator Java 6.000 de lei. Cele mai mari salrii le au arhitecţii IT, care vin cu o medie salarială de 15.000 de lei pe lună, iar un QA tester poate câştiga un salariu de aproximativ 4.500 de lei, în timp ce un web developer 5.500.

Citeste si Cât câştigă un român care ține în bancă 10.000 lei timp de un an. Ce este mai avantajos: depozit sau titluri de stat?

În sectorul construcțiilor, media națională a salariului net este 5.000 de lei/lună. Poziţiile cel mai des scoase în piaţă de angajatori sunt cele de inginer proiectant (5.000 de lei), inginer constructor (5.500 de lei), inginer civil (6.000 de lei) sau inginer de instalaţii (5.600 de lei). Muncitorii calificați câștigă, în medie, 4.500 de lei pe lună: un electrician și un instalator – 4.000 de lei. Media salarială pentru muncitorii necalificaţi este de 3.400 de lei.

Cât se câștigă în agricultură și în industria alimentară

Un angajat în agricultură câștigă, în medie, 4.200 de lei. Un mecanic de utilaj agricol încasează un salariu mediu de 4.000 de lei. Un inginer agronom câştigă, în medie, 4.300 de lei pe lună, un specialist în achiziţii 5.000 de lei, un chimist 3.500 de lei, un inginer zootehnist 4.000 de lei, iar un inginer silvicultor 6.000 de lei.

În industria alimentară, domeniul cu cele mai mici salarii, media la nivel de piaţă este de 3.500 de lei. Concret, un inginer în alimentaţie are un salariu mediu net de aproape 4.000 de lei/lună, un inspector de securitate 3.500 de lei, un inginer de calitate 4.000 de lei, un bucătar 3.500 de lei, iar un brutar/patiser/cofetar 3.000 de lei pe lună.

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Noul model Dacia electric care „va fi o surpriză”. Anunț uriaș pentru piața auto europeană
Capital.ro
România a pierdut o valoare imensă a țării. Un nume uriaș. A fost un geniu
Playtech.ro
Câte grade pe scara Richter ar putea avea cel mai mare cutremur în România: ”Este calculat pentru zona Vrancea”
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Punctele nevralgice ale unei negocieri cu Trump pe tarife: România este expusă pe industria auto, cea alimentară și pharma| ANALIZA
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Cel mai vizionat videoclip pe TikTok. Nimeni nu-i înțelege succesul
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
A murit Bogdan Teodorescu! Jurnalistul și analistul politic s-a stins din viață la 61 de ani
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizia venită astăzi pentru Elena Udrea. Tribunalul Prahova a stabilit
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Pensie dublă pentru acești pensionari în luna aprilie: Banii urmează să fie virați direct pe card
MediaFlux
SUA retrage 10.000 de soldați americani din România, Polonia și alte țări din Europa de Est! Decizie surpriză a Pentagonului (Surse NBC News)
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Anunț important pentru seniori. Casa de Pensii schimbă ziua când bagă banii pe card