Cât câştigă un instructor de fitness. Nimeni nu se aşteaptă la acest salariu

Cât câştigă un instructor de fitness. Media salariilor din industria de sport & wellness este una scăzută comparativ cu alte domenii, însă angajaţii centrelor sportive reuşesc să-şi rotunjească veniturile de bază prin comisioanele pe care le primesc la aducerea de noi membri.
Alina Costache
28 dec. 2021, 19:06
Cât câştigă un instructor de fitness. Nimeni nu se aşteaptă la acest salariu
Cât câştigă un instructor de fitness

Cât câştigă un instructor de fitness.  Salariul unui instructor de fitness ajunge, în medie, la 2.000 de lei net lunar, arată datele extrase din platforma Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.

Domeniul sport & wellness continuă să fie unul dintre cele mai afectate de pandemie. Acest lucru se datorează faptului că o parte dintre centre au fost închise ca urmare a restricţiilor impuse de pandemie şi, în plus, în toată această perioadă, sălile de sport au funcţionat la capacitate redusă”, spun reprezentanţii eJobs.

Citeşte şi: De când sunt obligaţi angajatorii să majoreze salariul minim. Ce bugetari ar putea primi măriri din ianuarie

Cât câştigă un instructor de fitness

Astfel, aproape 37,7% câştigă între 2.000 şi 3.000 de lei lunar, 14,4% au venituri lunare cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei, în timp ce aproape 15% dintre persoanele care lucrează în acest domeniu pot ajunge la  salarii medii nete cuprinse între 4.000 şi 7.000 de lei pe lună, arată datele introduse de peste 331.000 de salariaţi în aplicatia Salario.

Cele mai mari salarii din domeniu sunt câştigate de persoanele care ocupă poziţii de conducere şi de cele din departamentul financiar-contabil sau marketing”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing eJobs România, potrivit Zf.ro.

Potrivit datelor eJobs, cel mai mare salariu introdus în categoria sport & wellness este pentru poziţia de Business Development Manager, de 16.800 lei net, iar cei care ocupă poziţia de antrenor sportiv sunt cei mai interesaţi să afle dacă salariul lor este aliniat cu media pieţei muncii.

Topul celor mai mari câştiguri în domeniu este completat de poziţiile de director administrativ, cu 11.000 lei net pe lună, director financiar, 10.500 lei net pe lună şi contabil-şef, cu 7.090 lei net pe lună.

La polul opus se află kinetoterapeuţii, cu 2.400 lei net pe lună şi asistenţii nutriţionişti cu 2.000 de lei net pe lună.

Raportat la regiuni, oraşele cu cele mai mari salarii medii nete din sport & wellness sunt Bucureşti (3.000 lei net), Constanţa (3.000 lei), Timişoara (2.700 lei), Cluj-Napoca (2.600 lei) şi Oradea (2.530 lei), în timp ce, la pol opus, cele mai mici salarii medii nete din sport & wellness se câştigă în Focşani (2.000 lei), Fălticeni (2.000 lei), Alba-Iulia (1.850 de lei), Botoşani (1.774 lei) şi Zalău (1.500 lei).

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'