Cât câștigă un spălător de vase în România. În România anului 2023, un spălător de vase câștigă un salariu brut lunar de 3.000 de lei ceea ce înseamnă că la finalul lunii primește în mână suma de 1.898 de lei, cuantumul salariului minim pe economie, după ultimele majorări.
Cei care vor să obțină un astfel de post trebuie să știe că nu au nevoie de experiență în domeniu, iar programul de lucru este de două zile lucrate cu două zile libere.
Potrivit unui anunț de angajare postat pe rețelele de socializare, angajatul are masa asigurată de către restaurantul la care lucrează, iar transportul este suport integral de către angajator.
În funcție de performanțe, spălătorul de vase poate primi și o primă lunară a cărei valoare este cuprinsă între 200 și 700 de lei.
Mai mult, pe lângă salariul de 1900 de lei net și primă, în marea majoritate a restaurantelor spălătorii de vase primesc și tips. De exemplu, dacă un spălător de vase ar primi zilnic 50 de lei tips, înseamnă că într-o lună, un astfel de angajat primește pe lângă cei aproximativ 1900, atât cât este salariul, cei 200 sau 750 primă, plus tipsul de 50 de lei, la cele 15 zile de lucru pe lună, acesta primește minim 2.850 de lei.
Ospătarii pot ajunge să câștige bani frumoși și la noi în țară. Anunțurile postate pe site-urile de recrutare arată faptul că salariile pornesc de la 2.300 de lei pe lună și pot ajunge până la 4.000. Însă nu salariul este cel care îi motivează pe candidați să opteze pentru această meserie, ci bacșișul, care aduce câștiguri semnificative ospătarului. Ospătăria este o meserie care se învață destul de usor, în doar câteva luni. Apoi, la locul de muncă, important este să ai lângă tine un coleg cu experiență, de la care să înveți toate secretele. Ulterior, dacă ești serios, poți căștiga bani frumoși. În continuare, vă prezentăm ce salariu are un ospătar din cluburile de fițe din București și la ce sumă ajunge cu tot cu bacșiș.
„Cred că viitorul sună astfel: cei care învaţă o meserie vor câştiga bani foarte mulţi fiindcă aceste meserii sunt extrem de bănoase dacă vorbim de venituri, cred că veniturile sunt undeva la peste 1.000 de euro pentru fiecare lucrător din această industrie”, descrie Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, care operează cel mai mare lanţ românesc de restaurant, viziunea sa asupra angajaţilor din industria în care activează.
Pe perioada iernii, în cadrul grupului pe care îl conduce lucrează 1.350 de angajaţi, iar pe perioada verii, datorită teraselor, numărul ajunge la 1.600. Deficitul de personal al companiei este astfel de 5% şi este reglabil, potrivit lui Mischie.