Cât ceai verde poți să bei zilnic dacă vrei să slăbești, fără să riști efecte secundare

Cercetările arată o asociere între cosnumul de ceai verde și reducerea semnificativă a greutății. Iată cât ai voie să consumi în fiecare zi.
Alina Costache
28 dec. 2023, 22:38
Cât ceai verde poți să bei zilnic dacă vrei să slăbești, fără să riști efecte secundare
Cât ceai verde poți să bei dacă vrei să slăbești

Cât de mult ceai verde ar trebui să bei în fiecare zi pentru a pierde în greutate. Potențialele beneficii de pierdere în greutate ale acestei băuturi sunt tentante pentru mulți dintre cei care vor să scape de kilograme. Tista Best, dietetician înregistrat la Balance One Supplements, arată care este doza zilnică optimă de ceai verde pentru atingerea obiectivelor de pierdere în greutate.

Datorită conținutului bogat în antioxidanți, ceaiul verde este considerat un inamic al grăsimii de pe burtă. Un studiu arată că acesta poate stimula metabolismul și spori arderea grăsimilor grație conținutului de antioxidanți numiți catechine.

Citește și: De ce să nu arunci niciodată cojile de nuci. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe

Chiar dacă nu este o soluție miraculoasă, încorporarea ceaiului verde în rutina zilnică poate completa o dietă echilibrată și un stil de viață activ pentru a promova o gestionare sănătoasă a greutății, potrivit eatthis.com.

„Un factor cheie este conținutul său de cofeină, un stimulent natural cunoscut pentru că stimulează temporar metabolismul. Această rată metabolică crescută poate facilita arderea mai multor calorii, contribuind la eforturile de pierdere în greutate”, explică Best.

Dieteticianul subșiniază faptul că ceaiul verde conține antioxisanți, în special galat de epigalocatechin (EGCG), asociat cu o oxidare sporită a grăsimilor.

„Acest lucru înseamnă că organismul poate deveni mai eficient în utilizarea grăsimilor pentru energie”, mai spune Trista Best.

Un studiu din 2013 arată că un consum de până la patru căni de ceai verde pe zi poate reduce greutatea corporală, circumferința taliei și tensiunea arterială.

Citește și: EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”

Consumul de ceai verde în exces nu se traduce neapărat printr-o pierdere în greutate accelerată și ar putea duce la efecte secundare nedorite. De aceea este important să consultați un medic înainte de a-l folosi pentru slăbit.

„Cu toate acestea, studiile au sugerat că un consum de aproximativ trei până la cinci cești de ceai verde pe zi poate oferi unele beneficii fără un aport excesiv de cofeină. Este esențial să rețineți că conținutul de cofeină din ceaiul verde este mai mic decât cel din cafea, dar consumul excesiv poate duce totuși la efecte secundare”, mai spune Best.

Din cauza conținutului  de cofeină, ceaiul verde poate cauza probleme pentru cei sensibili la aceasta, ducând la probleme de somn sau disconfort digestiv. În plus, poate interacționa cu anumite medicamente și poate interfera cu absorbția fierului, astfel încât persoanele cu anemie prin deficit de fier ar trebui să îl consume între mese. Ceaiul verde poate interacționa și cu anticoagulantele, cu anumite antipsihotice și cu alte câteva medicamente.

Dieteticianul spune că încorporarea ceaiului verde în dieta pentru pierderea în greutate nu este complicat, iar cei care nu au interdicții la această rutină pot lua în considerare înlocuirea băuturilor de cafea zaharate cu o ceașcă de ceai verde cald sau rece ca o alternativă răcoritoare și cu puține calorii.

„Consumul de ceai verde între mese poate ajuta la controlul foamei și la reducerea consumului total de calorii”, explică Best.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Semnul de circulație care îi încurcă pe mulți șoferi din România. Ce trebuie să faci dacă îl întâlnești în trafic
Capital.ro
Proprietarii de terenuri vor fi verificați. Românii vor fi controlați până pe 11 octombrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Șoferii testați pentru consumul de substanțe interzise își pot primi permisele dacă analizele nu sunt gata în 72 de ore! Ordonanța de urgență care prevede acest lucru a fost publicată în Monitorul Oficial
Capital.ro
Amendă 7.000 de lei. Este ilegal dacă statul nu ți-a dat voie. Mii de români fac tot timpul asta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Impactul uraganului Ida și valurilor de căldură asupra rețelei electrice din SUA: vulnerabilități și soluții
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'