Cât cheltuie românii pentru o ieşire la restaurant. Aproape jumătate plătesc sub 100 de lei

Restaurantele din Grupul City Grill, Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanu’ Berarilor, City Grill și Buongiorno Italian sunt destinații de referință pentru publicul bucureștean, dar și național și internațional, cu un număr de aproximativ 20.000 de clienți zilnic.
Mircea Filipescu
29 mai 2024, 19:43
Cât cheltuie românii pentru o ieşire la restaurant. Aproape jumătate plătesc sub 100 de lei

Pentru acest an, Grupul City Grill estimează afaceri de 60 milioane euro și a bugetat investiții de peste 20 milioane de euro în restaurantele din portofoliu, dar și în dezvoltare, pe segmentul de restaurante și hoteluri. Un proiect deosebit de important este și renovarea locațiilor din Aeroportul Otopeni, care va asigura o prezență remarcabilă a grupului în Terminalul Plecări.

Sondajul realizat în aprilie 2024 arată că restaurantele din Grupul City Grill sunt o destinație preferată și vizitată frecvent de o mare parte din publicul bucureștean.

Derulat pe un eșantion reprezentativ de 520 de bucureșteni, sondajul a relevat faptul că restaurantele grupului sunt alegerea numărul 1 pentru 17,3 la sută dintre respondenți și în primele trei alegeri pentru aproape o treime dintre aceștia (31 la sută).

De asemenea, sondajul arată că 86 la sută dintre intervievați au trecut pragul restaurantelor din Grupul City Grill cel puțin o dată, iar aproape 40 la sută le-au vizitat în ultimele 3 luni (39,3 la sută).

Mai mult de o treime (35,8 la sută) dintre respondenți au indicat drept restaurant favorit un restaurant din Grupul City Grill și unul din cinci (22,2 la sută) a menționat restaurantele grupului drept destinațiile la care a consumat cel mai des în ultimele 90 de zile.

Sondajul desfășurat în această primăvară surprinde și comportamentul de consum al publicului intervievat. Astfel, potrivit datelor analizate, publicul se distribuie aproape egal între weekend și zilele săptămânii, dar și momente ale zile, procente similare indicând că ultima dată au ieșit la restaurant pentru cina în weekend (23,8 la sută), prânz în weekend (23,6 la sută), cina în timpul săptămânii (23,1 la sută), sau prânz în timpul săptămânii (21,6 la sută).

Citeşte şi: Ai 1.000 de lei în cont care stau degeaba? Cum să-i investeşti mai bine pentru un profit sigur

În ceea ce privește bugetul alocat pentru o persoană, aproape jumătate (46,5 la sută) au alocat sub 100 de lei ultimei mese în oraș, 36 la sută au alocat între 100-199 lei, 13,8 la sută au cheltuit peste 200 lei, în timp ce restul de 3,6 la sută nu au indicat un buget individual.

Bucătăria românească este agreată de 88,4 la sută, cea italiană de 64 la sută, urmate de bucătăria grecească (58,5 la sută) și turcească (40,2 la sută). Restaurantele cu specific asiatic (libanez, chinez, japonez, indian, koreean) atrag și ele un interes în creștere al publicului din Capitală.

Mai mult de jumătate (55,3 la sută) dintre respondenți iau masa în oraș alături de familie, cu prietenii merg la restaurant 45,6 la sută, iar întâlnirile intime, cu partenerul sau partenera sunt populare pentru 43,3 la sută. Un sfert dintre persoanele intervievate ies la restaurant alături de colegii de serviciu (24,4 la sută).

În ceea ce privește frecvența meselor la restaurant, 16,5 la sută declară că merg la restaurant de cel puțin două ori pe săptămână, 20 la sută, o dată pe săptămână, iar 23,6 la sută de 2-3 ori pe lună. Restul ajung la masă în oraș o dată pe lună sau mai rar.

Pizza, mâncarea gătită și fripturile sunt preferate de peste jumătate dintre intervievați, iar burgerii, cartofii prăjiți și pastele sunt alese de peste 40 la sută dintre ei.

Studiul a fost realizat în perioada 26-30 aprilie 2024, culegere online, pe panel cu  certificare ESOMAR, eșantion final 520 respondenți. Marja de eroare statistică de plus-minus – 4,3 la sută pe întreg eșantionul, pentru un prag de încredere egal cu 95 la sută.

Citeşte şi: Maghiarii de lângă graniță vin în România la cumpărături. La noi găsesc produse mai bune și mai ieftine

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!