Auchan a intrat în România printr-un parteneriat cu investitori străini și români, care au adus și condus rețeaua Cora. Astfel în 2005 a fost înființată firma MGV Distri-Hiper în care investitorii dețineau 71% și Auchan 29%. În noiembrie și decembrie 2008, Auchan a cumpărat restul acțiunilor și a devenit singurul propietar.
În România, primul hipermarket a fost inaugurat la 7 noiembrie 2006, fiind amplasat în cartierul Titan din București. Până în anul 2009, compania a realizat investiții de 400 milioane euro în România.
Citește și: Nu mai cumpăra acest produs din Carrefour sau Auchan. Dragoș Pătraru a făcut dezvăluiri în urma unei analize
De exemplu, 1 kilogram de spată de porc fără os costă doar 17,99 de lei, prețul fiind redus de la 18,99 de lei. Un kilogram de cotlet de porc fără os este mai scump, costă 28,99 de lei.
Ceafa de porc fără os este cea mai scumpă din Auchan, se găsește la 29,99 de lei/ per kilogram. Rasolul de porc cu os este însă mai ieftin, un kilogram îl poți cumpăra cu 19,99 de lei, potrivit site-ului Auchan.ro.
.
Foarte puțini români obișnuiesc să citească etichetele produselor pe care le achiziționează din supermarketuri, iar carnea nu face excepție. De exemplu, doar 40% din necesarul de carne de porc este acoperit din producția locală, restul fiind importat. Marile magazine aduc carne în principal din Germania și Spania.
Carnea de porc din magazinele Auchan provine direct din România. Retailerul lucrează cu furnizori locali, ceea ce le permite clienților să se bucure de produse proaspete și de calitate.
„Un procent de 95% din produsele agro-alimentare comercializate în lanţul Auchan este reprezentat de produse româneşti. Mai mult, carnea pe care o comercializăm este 100% din România, de la ferme autohtone.
Pentru a ajunge la această performanţă, colaborăm strâns cu Ministerul Agriculturii pentru a identifica fermierii care au capacităţi de producţie corespunzătoare”, declara Tiberiu Danețiu, directorul de marketing, în cadrul unei audieri la Camera Deputaţilor.