Însă, la protestul de la piață, Călin Georgescu a purtat o geacă produsă de brandul german Mufflon, care costă aproximativ 350 de euro, o alegere care a stârnit controverse, având în vedere poziția sa împotriva supermarketurilor străine. Mufflon este o companie germană fondată în 1984, cunoscută pentru producerea de îmbrăcăminte din lână, inclusiv din lână merinos.
În același timp, și soția sa, Cristela, a optat pentru un articol vestimentar de la același brand, dar într-o nuanță verde. De asemenea, Călin Georgescu a purtat o eșarfă colorată, care semăna cu cele din colecțiile Roberto Cavalli. Aceste detalii au fost observate rapid pe rețelele sociale, unde mai mulți români au subliniat discrepanța dintre apelul lui Georgescu la boicotul supermarketurilor și faptul că el poartă produse străine.
Georgescu, care susține ferm producătorii români, a fost criticat pentru alegerea vestimentației, având în vedere că, la piață, unde a mers să cumpere fructe și legume, a ales o geacă fabricată în Germania – chiar una dintre țările pe care le acuză că ar duce banii din supermarketuri în afaceri externe. Prețul gecilor Mufflon începe de la 1.200 de lei, iar produsele acestui brand sunt realizate în Germania.
În aceeași zi, sute de oameni au răspuns apelului lui Georgescu și au protestat în Piața Victoriei din București, cerând ca românii să boicoteze marile lanțuri de magazine. Ei susțin că supermarketurile nu promovează produse românești, acuzație infirmată de ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Potrivit acestuia, 70% dintre produsele procesate disponibile la raft în retail sunt din România. Protestul a escaladat, iar jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, iar mai mulți participanți au fost amendați pentru încălcarea legii.
Pe Facebook, Călin Georgescu a îndemnat românii să nu facă cumpărături luni, considerând că acest act ar transmite un semnal de „demnitate și verticalitate”, pentru a arăta că populația nu mai tolerează exploatarea și înșelătoria din partea marilor corporații.
„Cam asta este cu aceste magazine cărora le plângem de milă că le boicotăm. Stați liniștiți, oricum declară profit zero. Deci, în condițiile astea, nu cred că le afectăm existența. Ați venit în România să faceți afaceri? Atunci plătiți corect impozitele”, a transmis Georgescu.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a atras atenția că un astfel de boicot ar putea afecta tocmai producătorii români: „Noi trebuie să promovăm produsele românești, iar o scădere a vânzărilor ar pune în pericol afacerile locale”.