Cât costă închirierea unui șezlong în Vama Veche, în iunie. Prețurile se apropie de cele din Mamaia, cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc

Pentru închirierea unui șezlong pe plajele din Vama Veche, turiștii trebuie să scoată din buzunare sume importante, care se apropie ușor de cele din Mamaia.
Alina Costache
20 iun. 2024, 09:56
Cât costă închirierea unui șezlong în Vama Veche, în iunie. Prețurile se apropie de cele din Mamaia, cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc
Cât costă un șezlong în Vama Veche în 2024

Ne aflăm în plin sezon estival, iar prețurile sunt din ce în ce mai mari pe litoralul românesc. Turiștii care vor să petreacă câteva clipe de relaxare la malul mării trebuie să se pregătească, pentru că vor avea de scos sume importante din buzunar, dacă vor să se simtă bine. Cei care până acum credeau că Mamaia este costisitoare, nu au mers niciodată în Vama Veche, unde prețurile au bubuit în ultimii ani.

Prețurile din Vama Veche au crescut semnificativ în ultimii ani, așa că turiștii au ajuns să le compare în permanență cu cele din stațiunea Mamaia, considerată a fi cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc.

Pentru a închiria un șezlong, în luna iunie 2024, oamenii scot din portofele între 30 de lei și 70 de lei pe zi, în weekend.

Prețurile la mâncare și băutură sunt și ele mai mari ca anul trecut. Un pahar cu bere, de 200 ml, a ajuns să coste minim 10 lei. O porție de hamsii cu mămăliguță și mujdei de usturoi se vinde cu 45 de lei, la restaurantele de pe plajă.

Citește și: Mihai Mărgineanu dă de pământ cu părinții adolescenților de azi, după ce a văzut destrăbălarea din Vama Veche: „Beau Jameson-ul direct din sticlă”

Cât costă un weekend în Vama Veche

Urmrază un weekend aglomerat pe litoral, cu ocazia minivacanței de Rusalii, așa că Vama Veche se pregătește să întâmpine cât mai mulți turiști. Hoteurile și pensiunile au creat oferte speciale pentru a-i atrage pe vizitatori, în funcție de orice tip de buget.

Deși prețurile cresc în mod obișnuit în weekend, mulți hotelieri din Vama Veche au ales să nu ajusteze tarifele. Unii au păstrat aceleași tarife ca anul trecut. Ei speră că această strategie îi va ajuta să concureze cu ofertele din Bulgaria și Grecia.

„De Rusalii şi după 1 Iulie vom funcţiona cu 500 de lei pe noapte camera dublă, exact ca anul trecut”, spune Rodica Popescu, administrator, potrivit observatornews.ro.

Dacă vrei să economisești la cazare, la mâncare nu o să fie așa ușor. Prețurile pentru mese mai consistente sau preparate mai rafinate pot fi destul de variate și depind de fiecare locație în parte.

„Vama nu e o shaormerie, să ne înţelegem. Nu, Vama are locaţii frumoase cu meniuri bine puse la punct cu o diversitate extraordinară”, explică Gabriel Toader, chef bucătar, pentru sursa citată.

În ceea ce privește mâncarea, prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, cu preparate gustoase la prețuri rezonabile. Potrivit usrsei citate, peștele pe plită sau saramură costă 19 lei, hamsia este 50 de lei, iar preparatele din vită ajung și la 160 de lei.

„Încercăm să păstrăm un preţ raportat al calităţii şi cantităţii. Porţia de fructe de mare e 90 de lei, caracatiţă, rapane, creveţi, midii. E peste 500 de grame cu tot cu garnitură”, adaugă Gabriel Toader, chef bucătar.

Citește și: Cât costă două ouă ochiuri la un restaurant din Mamaia în 2024. Nu toată lumea își mai permite un mic-dejun pe litoral

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Alimentul care îți distruge intestinul. Sute de români îl consumă zilnic
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Regulă la întreținere pentru cei care stau la bloc
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Pericol pentru toți clienții eMag! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Andreea Esca, mari secrete ieșite la iveală. Cum a făcut carieră
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Câți lei a dat acest turist, pe 100g de hamsii, în Eforie Nord. A crezut că nu vede bine
Playsport.ro
Dezvăluiri despre triunghiul amoros de la Survivor. Zanni a spus tot despre relația cu Ana Porgras: „Ăsta a fost jocul”
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Îți confiscă mașina pe loc. Șoferii sunt verificați. Este interzis să intre în țară
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Stenogramele unei ședințe tensionate: PNL în dilemă între ruperi de PSD și strategii prezidențiale
MediaFlux
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?