Cât costă închirierea unui șezlong pe litoralul românesc în minivacanța de Rusalii și cât vor plăti turiștii pentru o porție de hamsii

În câteva zile se deschide sezonul estival pe litoralul românesc. De joi, 1 iunie, salariații și elevii din România vor avea cinci zile libere, iar patronii hotelurilor și pensiunilor de pe litoral se așteaptă la un val de turiști.
Alina Costache
29 mai 2023, 10:48
Cât costă închirierea unui șezlong pe litoralul românesc în minivacanța de Rusalii și cât vor plăti turiștii pentru o porție de hamsii

Plajele și localurile de pe litoralul Mării Negre sunt pregătite pentru noul sezon estival. S-au fost deschis toate terasele şi beach barurile din Mamaia Nord, dar și în alte stațiuni. Patronii s-au pregătit pentru minivacanța de cinci zile a salariaților din România.

Începutul lunii iunie vine cu câteva zile libere pentru angajații din sistemul bugetar, dar și pentru unii dintre cei care lucrează în sistemul privat. Anul acesta, Rusaliile pică pe 4 și 5 iunie (duminică și luni), zile care sunt declarate libere legale. Și ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, este liberă legal, iar aceasta pică într-o zi de joi.

Din acest motiv, Guvernul a votat, la începutul anului, să se facă punte între 1 iunie și weekendul de Rusalii. Astfel, elevii și unii bugetari vor avea liber și vineri, 2 iunie, cu condiția ca activitatea, respectiv cursurile din această zi să fie recuperate la o dată ulterioară.

Anul acesta cei care vor să se bucure de câteva zile la mare o pot face la început de sezon estival la preţuri mult mai mici decât în plină vară.

Potrivit spynews.ro, închirierea unui şezlong costă cel mult 25 de lei pe zi, un cocktail între 30 şi 40 lei, în timp ce o porţie de mâncare costă între 25 şi 55 lei.

Dacă vorbim despre un platou combinat cu fructe de mare prețul acestuia poate ajunge și la 100 de lei pentru 2 persoane, și chiar 200 lei pentru cinci persoane.

Dacă vorbim despre prețul hamsiilor, la unul dintre restaurantele foarte cunoscute de la Agigea, o porție de hamsie prăjită costă nu mai puțin de 25 de lei/ 200 de grame, acolo unde este inclus și mujdeiul. Un alt restaurant din aceeași zonă are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame.

 

Vacanță Bulgaria 2023. Cât costă închirierea unui șezlong cu umbrelă pe litoralul bulgăresc

Dacă vă gândiți la un concediu pe litoralul bulgăresc, atunci trebuie să aveți în vedere, printre altele, și costurile pentru închirierea unui șezlong cu umbrelă. Potrivit cancan.ro, politicienii din Bulgaria pregătesc o aplicație specială prin intermediul căreia să fie efectuate plăți pentru șezlong și umbrelă.

Prețurile pentru șezlog diferă de la o stațiune la alta. De exemplu, în Burgas, umbrela va costa 1,20 leva (aproape 3 lei). În Sunny Beach, închirierea unei umbrele cu șezlong costă în jur de 10 leva (25 de lei). În Varna, pentru un șezlong cu umbrelă, plata totală va fi de 10 leva (fiecare facilitate va costa câte 5 leva). De asemenea, vor exista zone în care plata va ajunge la 15 leva (în jur de 38 de lei).

Cât despre plajele din Albena, prețurile vor fi aceleași ca anul trecut. Turiștii vor plăti 21 de leva pentru două șezlonguri cu o umbrelă. Pe plaja Alepu, pentru un șezlong cu umbrelă, turistul va plati 14 leva (6 leva pentru umbrelă, 8 leva pentru loc).

 

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
S-a dat lege în România! Aceste produse nu se vor mai putea vinde din iulie 2024!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Dan Negru, furios că se închide Valea Oltului. Este incredibil ce a spus
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cine este principalul suspect în cazul atacului cu acid din Călărași! Anchetatorii au aflat că acesta nu a acționat singur
Capital.ro
Se schimbă BANII CASH. Decizia luată de Banca Centrală. Băncile se vor alătura
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Cinci răniți și un copil ucis în urma unui atac cu drone asupra regiunii ruse Krasnodar
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!