Românii cărora nu le place carnea de miel, pot pune pe masa de Paște și altfel de fripturi, cum ar fi cele din cărnuri exotice, cea de cangur fiind mai nou sus în top. Unele magazinele şi restaurante oferă clienților șansa de a cumpăra preparate din cerb, struţ, iepure sau chiar cangur.
Deşi se găseşte destul de rar, carnea de cangur începe să capete popularitate şi la noi în ţară. „Carnea de miel şi carnea de oaie se pot înlocui foarte uşor cu cărnuri roşii cam din aceeaşi categorie, gătite la fel, în acelaşi sistem. Carne de cangur, carne de struţ, fără colesterol şi mult mai potrivite pentru abundenţa de mâncare a Sărbătorilor Pascale”, a declarat Mihai Neacşu, chef, pentru Observator News.
Cei care își doresc să aibă parte de o experiență culinară pot găsi cărnuri exotice și în unele magazine, nu doar în restaurante. În ceea ce privește modul de preparate, acesta nu este cu mult diferit față de al altor fripturi.
„După ce l-ai tăiat, pui frumos cu legume, vin roşu, făcut lent. Am făcut un sos de hribi cu vinul roşu. Şi cui nu-i place carnea de miel, putem să înlocuim cu cerb, vânatul e un bun înlocuitor. Îl găsim la toate supermarketurile mari. Reţineţi cifra magică: 160 de grade, 4 ore jumate. Acoperit cu folie sau un capac şi aia e cifra magică”, a explicat cheful Mihai Neacşu.
Carnea de miel trebuie evitată de către persoanele care au gută, un nivel mărit de colesterol, boli cardiace sau pancreatită.
„Dacă ar fi să comparăm carnea de miel cu alte sortimente de carne din punct de vedere al stării de sănătate putem opta pentru o carne mai săracă în grăsimi totale, cum ar fi carnea albă, de pui şi curcan. Dar găsim şi sortimente mult mai slabe de atât, dar inedite, cum ar fi carnea de struţ, de cangur, de cerb sau de căprioară”, a explicat dieteticianul Daniela Bălănucă.