Cât costă o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele. Preţurile stârnesc reacţii incredibile: „Se acceptă plata şi cu credit pe 20 de ani?” / „Şi dacă nu cumpărăm telecabina, ce preţ avem?”

O plimbare cu telecabina de la Bușteni la Babele și retur a ajuns să coste 483 de lei pentru o familie formată din doi adulți și un copil, generând reacții puternice în rândul utilizatorilor de pe rețelele sociale. Prețurile, confirmate de site-ul oficial al telecabinei, au stârnit numeroase critici, mulți considerându-le exagerate pentru o atracție turistică din România.
Filip Stan
07 aug. 2024, 09:03
Cât costă o plimbare cu telecabina Buşteni - Babele. Preţurile stârnesc reacţii incredibile:

Cât costă o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele. Conform tarifelor actuale, un bilet tur-retur pentru un adult costă 199 de lei, iar pentru un copil cu vârsta între 5 și 12 ani, prețul este de 85 de lei. Pentru traseul Bușteni-Peștera, costurile sunt și mai ridicate: 249 de lei pentru un adult și 90 de lei pentru un copil.

Publicarea acestor tarife pe Facebook a generat sute de comentarii, multe dintre ele ironice sau critice față de prețurile percepute. Mulți utilizatori au comparat costurile din România cu cele din alte destinații turistice europene, concluzionând că prețurile din Bușteni sunt nejustificat de mari. Comentariile variază de la glume despre necesitatea unui credit pe 20 de ani pentru a plăti telecabina, până la critici dure privind starea turismului din România.

„Se acceptă plata și cu credit pe 20 de ani? / R: Doar fonduri europene / R: Da, dar cu doi giranți”, ” Să plătească fraierii! Am ales de aproape 20 de ani să nu mai vizitez Valea Prahovei sau a hoției! Motive, multe! Aglomerație în trafic, prețurile exagerat de mari, aglomerație, construcții fără gust, numai pentru a face profit în toate zonele de munte. Haotic și pe principiul acum pe ei să le luăm banii”, „Și dacă nu cumpărăm telecabina, ce preț avem?/ R: Eu zic că e mai ieftin dacă o cumpărăm”, „Well, nu vrei telecabină, există varianta în care te căsătorești cu ursu pe Jepii mari sau mici… casă de piatră”, „Un preț normal ar fi undeva pe la 60 de lei urcarea! Biletul dus-întors nu ar fi trebuit să coste mai mult de 100 de lei!”,  „Ce părere aveți de telecabina de la Carrefour când o umpleți, e scumpă sau e ieftina? Avem preturi ca în străinătate. Suntem mândri ca suntem UE. Ne dă Ursula de toate”, sunt câteva dintre comentariile selectate de DCNews.

Citeşte şi: Incredibil cât a ajuns să coste un burger pe Aeroportul Otopeni. Prețuri colosale în plin sezon de vacanțe

Un alt utilizator a făcut o comparație cu Germania, unde un pachet pentru familie care include urcarea și coborârea cu o telecabină modernă costă aproximativ 190 de euro (aproximativ 900 de lei), dar pentru o telecabină de capacitate mare și servicii superioare: „Mergi în Germania, Eibsee-Zugspitze urcat-coborât anul trecut „pachet de familie” doi adulți și un sugar, 190 de euro. Preț de city-break. Și aia e telecabină cu capacitate de 40 de persoane, nu ca putregaiurile de la Bușteni”.

Citeşte şi: Preţuri nesimţite în staţiunea bogaţilor din România. Cât a ajuns o saramură de crap pe terasă la Mamaia, Patricia a postat bonul

Deși unii internauți sugerează că un preț mai rezonabil ar fi în jur de 60-100 de lei pentru un bilet tur-retur, autoritățile nu au anunțat încă vreo schimbare în politica de prețuri.

„Eu când am văzut prima dată prețurile, am clipit de 3-4 ori în mod repetitiv, am crezut că nu văd bine ce scrie. Bătaie de joc la adresa românilor. Ei au uitat care-i salariul mediu net în România. Am ajuns să nu ne permitem o vacanță în țară noastră! Rușine!”, „Scrie acolo mic… „nerecomandat pentru cei cu afecțiuni cardiace”… La preț se referă!”, „De asta noi mergem în străinătate… nu ne permitem cu salariile din România să mergem în vacanță la noi”, „Au ăștia niște prețuri de parcă te cară în spinare până sus”, „În Cortina D`Ampezzo urcarea și coborârea până la 3.200 m cu două gondole și o telecabină costă 80 de euro pentru 2 adulți și un copil (copil până în 7 ani gratuit). Dar acolo e doar o amărâtă de localitate care o să fie locația Jocurilor Olimpice de iarnă, nu e ca la bogați la Bușteni”, au mai scris internauţii pe Facebook.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde e bine să te muți după ce ieși la pensie. Vârstnicii se bucură de numeroase activități aici, dar și de prețuri mici
Capital.ro
Ucraina a blocat complet România. Decizia venită direct de peste graniță
Playtech.ro
Mihaela Cambei, încă o româncă între agonie și extaz! Ce medalie se aștepta să ia la Olimpiada de la Paris
DailyBusiness
Alertă la Casa Națională de Pensii. Daniel Baciu anunță cine sunt vârstnicii ar putea ajunge în instanță
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Culiță Sterp, lăsat liber. Cum justifică judecătorii decizia
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Alexandra Rafila și șefa Colegiului Medicilor, noi declarații după anchetele privind decesele în lanț de la Spitalul Pantelimon: „Sunt acuzații extrem de grave, iar dacă se confirmă..””
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Îți anulează garantat permisul auto. Românii fac iar școala de șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Scandal URIAȘ la înmormântarea lui Nicu Covaci! Porțile cimitirului au fost ÎNCUIATE
substantial.ro
Joe Biden exprimă îngrijorări privind transferul pașnic al puterii în cazul unei înfrângeri a lui Donald Trump
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!