Cât costă o porție de hamsii sau de cartofi prăjiți pe litoralul românesc, în Eforie Nord: „Sunt eu mai orb sau…că nu înțeleg”

Un turist care a mers în Eforie Nord a prezentat prețurile din stațiune și a rămas surprins când a văzut cât costă o porție de hamsii.
Alina Costache
02 iul. 2024, 10:49
Cât costă o porție de hamsii sau de cartofi prăjiți pe litoralul românesc, în Eforie Nord: „Sunt eu mai orb sau...că nu înțeleg”

Mulți români au hotărât să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc, luând în calcul scumpirile. Un turist care a mers în Eforie Nord a prezentat prețurile din stațiune și a fost surprins pe prețul pentru o porție de hamsii.

Bărbatul s-a oprit la o terasă în stil mediteran unde le-a arătat urmăritorilor săi prețurile. Astfel, 100 de grame costă 13 lei, iar o porție de creveți decorticați este 25 de lei, conform Cancan.

Citește și: Cât a ajuns să coste o porție de hamsii în Vama Veche. Prețurile au luat-o razna pe litoralul românesc

„Ne-am oprit aici la un magazin. Avem hamsie curățată – 13 lei, 100 de grame, midii pane – 10 lei, 100 de grame, creveți decorticați – 25 de lei, 100 de grame”, a spus tânărul.

Proprietarul terasei a explicat că marfa lui este de calitate și prețurile sunt pe măsură.

„Vă așteptăm la un tentacul de calamar, în Eforie Nord. Este 20 de lei, 100 de grame. Să sperăm (n.red. că o să fie forfotă pe litoral). Să vină lumea cu drag. Prețul este accesibil pentru toată lumea. Toată marfa este proaspătă”, a spus patronul terasei.

El i-a încurajat pe turiști să treacă pragul terasei pentru a gusta din preparatele sale. Turistul a degustat preparatele și a spus că sunt foarte bune.

„Deci, hamsia chiar este foarte bună, este proaspătă. Am luat micul dejun în stil mediteranean. Tot ce am gustat a fost foarte bun”, a spus turistul din Eforie Nord.

Citește și: Aberaţia preţurilor la Mamaia: Mai bine cu el la pachet! Închirierea unui şezlong a ajuns să coste cât unul nou din magazin

Pe de altă parte, un alt turist a avut o experiență neplăcută în Eforie Nord, după ce s-a trezit cu o notă uriașă pentru o porție de doar 100 de grame de cartofi prăjiți.

La un calcul simplu, prețul per kilogram ar însemna 120 de lei. A postat bonul pe TikTok, unde a arătat că pentru 135 de grame a plătit 16 lei: „Să nu mai plângeţi că nu aveţi turişti”.

Internauţii s-au întrecut în comentarii: „120 lei kg? Sunt eu mai orb sau că nu înțeleg. E 4 lei kg de cartofi”. „În Grecia doar ce am mâncat o porție de cartofi prăjiți și am plătit 1,5 euro, adică vreo 8 lei”.

„La noi se aplică 500% adaos pe litoral. Românul vrea să se îmbogățească în 3 luni. Asta este mentalitatea, cel care dă este de vină. Mergem la Bulgari că ei gândesc altfel, adică pe termen lung”, sunt doar câteva dintre mesaje.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială. O firmă din Canada este condusă de un manager AI
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
Uraganul Beryl a provocat pierderi majore și își continuă drumul spre Mexic
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!