Cât costă reîntoarcerea elevilor la şcoală. Calculele făcute de „Salvaţi Copiii”

Salvaţi Copiii a făcut publică o analiză din care reiese că pentru redeschiderea şcolilor în siguranţă sunt necesare investiţii în valoare de 50 de miliarde de dolari.
Alina Costache
12 ian. 2021, 16:51
Cât costă reîntoarcerea elevilor la şcoală. Calculele făcute de
Cât costă reîntoarcerea elevilor la şcoală. Calculele făcute de "Salvaţi Copiii"

Cât costă reîntoarcerea elevilor la şcoală. Analiza publicată marți de Salvaţi Copiii constată că va costa în medie 370 de dolari/copil să se deschidă din nou școlile în siguranță și să se repună educația pe drumul cel bun, cel puțin în 59 dintre cele mai sărace țări din lume.

Noile cifre survin după ce cercetările Salvați Copiii de anul trecut sugerează că aproape 10 milioane de copii nu se pot întoarce niciodată la școală.

Citeşte şi REGULI pentru începerea şcolii în siguranţă. Salvaţi Copiii, scrisoare pentru Guvern înaintea noului an şcolar

Cât costă reîntoarcerea elevilor la şcoală. Salvaţi Copiii: Fără educație, nu am putea vorbi de succesul vaccinurilor pentru COVID-19

„Fără educație, nu am putea vorbi de succesul vaccinurilor pentru COVID-19 și de perspectiva unei lumi mai sigure. Copiii care sunt în prezent în afara școlii sunt viitorii noștri medici, oameni de știință, șoferi de camioane sau instalatori”, a spus Inger Ashing, CEO Save the Children.

Întrucât multe țări nu își pot permite acest cost, mai ales că guvernele acordă acum prioritate asistenței medicale pentru a face noilor provocări ale pandemiei, donatorii internaționali trebuie să colaboreze cu guvernele naționale pentru a finanța integral un plan de întoarcere în siguranță a tuturor copiilor în școală.

Prioritare ar trebui să fie categoriile cele mai sărace și cele mai marginalizate, cum ar fi fetele, refugiații și copiii strămutați, precum și copiii cu dizabilități, a spus organizația.

Citeşte şi Studiu: Topul emoţiilor negative cu care s-au confruntat copiii în carantină

Refugiații abandonează școala la o rată mult mai mare decât ceilalți copii

Cercetarea Save the Children a constatat că refugiații abandonează școala la o rată mult mai mare decât ceilalți copii, din cauza dificultăților economice și pentru că refugiații sunt lăsați în afara planurilor educaționale naționale.

Într-un sondaj recent efectuat în taberele Al Hol, Roj și Areesha din nord-estul Siriei, unde cel puțin 5.500 de copii au încetat să mai meargă la școală, 79% dintre profesori au spus că acest lucru este cauzat de presiunea de a lucra pentru a-și sprijini financiar familiile.

Chiar înainte de pandemie, UNHCR estima că în țările în care aveau date suficient de riguroase, aproape jumătate dintre elevii refugiați de vârstă școlară erau în afara școlilor.

Pe lângă pierderea dreptului la educație, copiii care se află în afara școlii sunt, de asemenea, vulnerabili la a fi victime ale unor practici precum munca forțată, căsătoria infantilă și alte forme de abuz.

Avertismentul Salvaţi Copiii, ca urmare a impactului economic al crizei COVID-19

Ca urmare a impactului economic al crizei COVID-19, Salvați Copiii a avertizat cu privire la o creștere dramatică a căsătoriei cu minori și a sarcinii la adolescente, estimând o creștere cu 2,5 milioane de fete aflate în zona de risc de căsătorie forțată pe parcursul următorilor cinci ani, precum și o creștere a sarcinilor minorelor cu până la un milion în 2020.

În Uganda, deși unele școli au fost redeschise, peste 13 milioane de copii au rămas în afara școlilor de la sfârșitul lunii martie a anului trecut, inclusiv 600.000 de copii refugiați.

În districtul Nwoya din nordul Ugandei, cifrele poliției și ale Ministerului Sănătății (HMIS) arată că s-au dublat atât cazurile de sarcini la adolescente, cât și căsătoriile cu minori, iar procentul copiilor care muncesc s-a triplat între aprilie și iunie anul trecut, în timp ce copiii nu mergeau la școală. Din cauza dificultăților de raportare a acestor probleme, imaginea reală este probabil să fie mult mai serioasă.

Jonathan, un refugiat sud-sudanez de 15 ani care locuiește într-o tabără din estul Ugandei, a spus că îi lipsește mersul la școală și că își face griji pentru prietenii săi.

„Lucrurile s-au schimbat mult din martie anul trecut. Ceea ce mă îngrijorează acum este că printre prietenii noștri sunt fete care rămân acum însărcinate din cauza închiderii școlii și multe vor abandona școala pentru că s-au căsătorit acum. Și unii dintre băieți vor ajunge să lucreze pe la ferme sau la piață. Unii dintre ei au făcut munci grele și nu au fost hrăniți cum trebuie – așa că la sfârșitul lunii descoperă că sunt mult mai slabi și că au probleme de sănătate”, povesteşte Jonathan.

Save the Children îndeamnă guvernele și donatorii să ia cinci măsuri urgente: sprijin financiar pentru cele mai sărace familii, astfel încât acestea să își poată trimite copiii la școală și să-i mențină sănătoși, cursuri de recuperare educațională pentru elevii care reintră în sistemul de educație, asigurarea facilităților legate de alimentarea cu apă, de salubrizare și de igienă din școli, pentru a le face COVID-19 sigure pentru elevi, profesori și familiile acestora, campanii naționale de comunicare pentru întoarcerea la școală, pentru a informa comunitățile că este sigură trimiterea copiilor și pregătirea eficientă a cadrelor didactice pentru a menține regulile de siguranță în timpul pandemiei COVID-19.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Bancnota veche de 500 de lei care se vinde cu bani mulți în 2025. Ce o face atât de specială
Capital.ro
A renunțat complet. Călin Georgescu, în stare de șoc: Am încheiat, nu-mi bat joc de mine!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
O cunoscută jurnalistă demisionează. Îl acuză pe Călin Georgescu
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Adio, maestre! E doliu național după moartea unui adevărat geniu: A fost un gigant şi un om rar
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
BAT, printre ele 16 companii globale recunoscute ca Angajator de Top în 2025
MediaFlux
ARME NUCLEARE pentru UCRAINA de la UE! ANUNȚ BOMBĂ venit din NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin