Varianta cea mai simplă e instalarea unei piscine gonflabile, însă și mulți care vor o piscină adevărată, contruită de la zero. Desigur, prețurile sunt pe măsura pretențiilor.
În cazul în care chiar sunteți curioși să aflați cât costă o piscină în 2024, vă lămurim în rândurile de mai jos.
Cum spuneam, cea mai simplă metodă este achiziționarea unei piscine gonflabile, fiindcă nu necesită atât de mult timp instalarea ei, dar chiar și acolo sunt cheltuieli pe care nu și le permite oricine. Pentru o piscină în care să poți să și înoți, cu pompă cu filtru, scară de acces și dozator, prețul pornește de la aproape 3.000 de lei. O variantă ceva mai performantă ajunge la aproximativ 7.500 de lei, iar cine dorește un set complet ar trebui să scoată din buzunar cel puțin 15.900 de lei. Există, desigur, și piscine mult mai micuțe, care costă doar câteva sute de lei și sunt foarte ușor de montat.
În ultimele săptămâni, piscinele gonflabile au devenit o afacere profitabilă pentru micii antreprenori din România. Vânzările au crescut cu 55% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar stocurile magazinelor s-au epuizat rapid.
Firmele specializate în construcția piscinelor percep niște prețuri și mai mari, însă românii care își permit sunt dispuși să facă aceste investiții, mai ales în această perioadă de temperaturi extreme. Costurile sunt în funcție de dimensiuni și adâncime. În medie, costul pe metru pătrat ajunge la circa 700 de euro. O piscină cu dimensiunile de opt metri lungime și patru metri lățime poate să ajungă la peste 25.000 de euro. Cine caută variante mai economice se poate orienta către piscine din fibră de sticlă. O piscină din fibră de sticlă cu o lungime de 10 metri costă în jur de 80.000 de lei, adică aproximativ 16.000 de euro, potrivit Dailybusiness.
După construirea piscinei, mai există cheltuieli de luat în calcul, cele de întreținere. Schimbarea regulată a filtrelor și utilizarea substanțelor pentru menținerea apei curate sunt obligatorii. Costurile pot depăși o mie de lei în lunile de vară.