Cât costă un borcan de gogoșari murați în perioada sărbătorilor la Kaufland. Românii vor o masă îmbelșugată de Revelion și mulți țin să aibă pe masă anumite produse despre care se spune că le va purta noroc în noul an. Unul dintre acestea este salata Boeuf care e nelipsită de pe masa de Revelion.
Cât costă un borcan de gogoșari murați în perioada sărbătorilor la Kaufland
Înainte să înceapă pregătirile pentru Revelion, românii au trecut pe la cumpărături și au achiziționat toate cele necesare. Printre produse au luat și gogoșari murați, pe care majoritatea gospodinelor îi folosesc pentru salata Boeuf. În caz că vă întrebați cât a ajuns să coste un borcan de gogoșari murați înainte de Revelion, vă lămurim imediat.
Citește și De ce e indicat să porți roșu de Revelion. De unde vine tradiția și ce simbolizează această culoare
Marile lanțuri de supermarketuri au fost pline în ultimele zile. Românii au umplut coșurile de cumpărături cu de toate, iar printre produse s-au alfat și gogoșari murați. La Kaufland, prețul pentru un borcan de gogoșari murați a rămas neschimbat. Unul de 650 g costă 6,19 lei.
Și castraveții murați au fost la mare căutare, iar un borcan de castraveți cornișon în oțet costă nu mai puțin de 5 lei la Kaufland, în Capitală. Inițial, prețul era de 7 lei, dar s-a redus în această perioadă.
- Pește. „Nicio masă fără peşte“ este o zicală valabilă şi pentru masa de Revelion. Peştele simbolizează abundenţa, cu condiţia să fie consumat întreg şi nu feliat sau în bucăţi, altfel vei avea parte de noroc cu porţia.
- Struguri. În noaptea dintre ani savurează nu mai puţin de douăsprezece boabe de strugure, ca să ai noroc tot anul viitor. Strugurii aduc noroc şi se spune că dacă îi mănânci chiar la miezul nopţii, vei avea în toate lunile anului următor belşug şi sănătate.
- Legume verzi. Neapărat, pune pe masa de Revelion şi legume verzi, pentru că această culoare simbolizează banii. Ca să ai spor la bani şi sănătate în acelaşi timp alege să faci garnituri de salate cu ceapă verde, cu foi de salată, spanac, castraveţi. Verzi să fie.
- Rodie. Acest obicei provine din Turcia, unde se crede că rodia consumată în noaptea dintre ani îţi asigură o doză consistentă de noroc pentru tot anul următor. Cultura turcească „vede“ în rodie şi în culoarea acestui fruct inima unui om sănătos.
- Carne de pui. Carnea de pui și cea de curcan nu ar trebui să fie în farfuriile noastre pentru că tot norocul nostru se va risipi în anul care bate la ușă. Sunt bunici care mai spun că nu e bine să mâncăm nuci pentru că vom fi cam „tari de cap” tot anul, și nici raci sau crabi pentru că ar însemna să mergem doar înapoi și nu ne vom atinge niciun obiectiv în noul an.