Cât costă un kilogram de pulpă de miel la Auchan Bucureşti. În contextul sezonului de sărbători, Auchan a fost destinația preferată a multor cumpărători, dar surpriza a venit odată cu prețurile pulpelor de miel. Clienții au fost uluiți când au observat discrepanța dintre prețurile la raft și așteptările lor.
Potrivit informațiilor furnizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, un kilogram de pulpă de cerb din Ungaria, cu o greutate netă de 2,808 kilograme, se vindea la prețul de 69,99 lei în Auchan București. În contrast, o pulpă de miel din România, fără os, ce nu depășea nici măcar un kilogram, era etichetată cu prețul de 109,90 lei. Această discrepanță a generat confuzie și nemulțumire printre clienți, scrie Cancan.
Imediat ce informațiile au fost publicate pe rețelele de socializare, secțiunea de comentarii a explodat cu păreri și interpretări ale clienților. Unii au atribuit diferența de prețuri lăcomiei comercianților români, în timp ce alții au făcut glume pe seama texturii și calității cărnii. „Cel mai simplu argument este LĂCOMIA, fără margini a bișnițarilor…scuze, al oamenilor de afaceri români!”, a fost sesizarea făcută de un internaut, compeltat de un altul: „Simplu: cerbul din Ungaria face Ham sau Ihaha, pe când mielul nostru face meeeheheheheeee. Ce gurmand se mai uita la textură?”.
Totuși, au existat și păreri care au încercat să justifice discrepanța, subliniind importanța susținerii producătorilor locali și necesitatea sprijinirii agriculturii românești: „Simplu. Cerbul a crescut gratuit în pădure, iar după vânarea sa, majoritatea valorii sale este profit. Pentru a avea un miel, oaia trebuie hrănită și îngrijită multe luni, apoi încă alte câteva luni trebuie îngrijit și mielul, până e gata de tăiere. Prelucrarea sa costa bani și să nu uităm că este fără os, deci e carne frageda, în comparație cu cerbul vânat care are carnea dura și probabil că se vinde cu os. Haideți sa încurajăm creșterea animalelor în România, nu importul altor produse din afară! Producătorii români merită mai mult suport, prin cumpărarea produselor locale”.