Cât costă vaccinul împotriva Covid-19. Câţi români şi-ar permite să plătească dacă imunizarea nu va mai fi gratuită

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a declarat că românii ar putea să plătească pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Fostul premier a subliniat că se va putea ajunge în situaţia vaccinului antigripal, când sunt imunizate gratuit doar grupele de risc.
Filip Stan
24 mai 2021, 16:50
Cât costă vaccinul împotriva Covid-19. Câţi români şi-ar permite să plătească dacă imunizarea nu va mai fi gratuită

Cât costă vaccinul împotriva Covid-19. „Şi aşa organizăm vaccinarea gratuită, practic, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Până la urmă se va merge pe mecanisme de exemplu de la vaccinare pe gripă unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor, aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a afirmat preşedintele PNL.

Cât costă vaccinul împotriva Covid-19

În acest moment, patru mari companii au în UE serul care imunizează, şi anume Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford și Johnson&Johnson. Prețurile variază destul de serios, chiar și în interiorul Uniunii Europene. Astfel, cel mai ieftin vaccin rămâne de departe AstraZeneca. Acesta s-ar situa undeva sub doi euro doza. Cel mai scump este americanul Moderna. Costă aproape de zece ori mai mult, undeva la 18 dolari doza, scrie Fanatik.

Florin Cîțu INTERVINE după ce Orban a zis că românii ar putea plăti pentru vaccin: În România E GRATUIT și așa va rămâne!

În luna februarie, secretarul belgian de stat pentru Buget și Protecția Consumatorilor, Eva De Bleeker, a publicat din greșeală pe Twitter un tabel cu prețul fiecărui vaccin contractat de UE Postarea a fost ștearsă la scurt timp, însă jurnaliștii au avut timp să salveze un printscreen. Astfel, Oxford – AstraZeneca este 1,78 Euro, Johnson & Johnson – 8,50 USD, Sanofi-GSK: 7,56 Euro, CureVac: 10 Euro, Pfizer – BioNTech: 12 Euro și Moderna, 18 USD.

Trebuie specificat că prețul scăzut al celor de la AstraZeneca, 1,78 euro, este atât de jos și pentru că firma producătoare a beneficiat de importante fonduri europene pentru cercetare. În Africa, Astra Zeneca costă aproape dublu față de continentul european. Cam la fel se întâmplă și în cazul Moderna, vaccin de 10 ori mai scump în Europa decât în SUA.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Noi intrigi în Familia Regală. Prințul Harry urmează să moștenească o sumă enormă de bani
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Ordin nou al UE din 1 august. România trebuie să aplice: „Toată lumea să verifice dacă se încadrează”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?