Cât de benefic este mustul pentru organism. Din cele mai vechi timpuri se știe că mustul face parte din categoria produselor cu mari beneficii: reduce procesele inflamatorii, stresul oxidativ și protejează împotriva dezvoltării bolilor cardiovasculare. De asemenea, studiile au arătat că cine consumă must va avea o talie de viespe, iar glicemia, trigliceridele și colesterolul vor ajunge la valori normale.
O bogăție de antioxidanți și minerale, mustul are incredibile proprietăți antibacteriene, dar și antivirale. Pe de altă parte, mustul este diuretic și cu totul excepțional pentru a curăța rinichii și a preveni formarea pietrelor la rinichi. Tot mustul este cel reușește să curețe ficatul și să ajute la purificarea organismului.
Un alt lucru important pe care mustul reușește să-l facă este că alungă constipația, pentru că este un excepțional laxativ, fără reacții adverse. Consumul de must stimulează producția de oxid nitric care contribuie la flexibilitatea vaselor de sânge. Și, astfel, tensiunea arterială va fi în parametri normali.
În cazul în care durerile de cap vă dau de furcă, mustul le ameliorează. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți mustul în dieta zilnică. Cât privește mustul obținut din strugurii negri, acesta conține din belșug resveratrol și antioxidanți care previn formarea tumorilor în organism.
Specialiștii spun că un consum zilnic de must duce nu doar la stimularea metabolismului, ci și la arderea grăsimilor. Mai mult, cea mai iubită băutură a toamnei reduce apetitul, așa că poate fi de mare ajutor persoanelor care vor să scape de câteva kilograme în plus. Nu în ultimul rând, mustul reușește să vă energizeze mult mai mult decât ar face-o cafeaua sau ceaiul negru. Iar prin conținutul de fier, această licoare este unul dintre cele mai bune remedii în oboseala cronică și epuizare.