Cât de bogată e mama lui Cătălin Cherecheș. Edilul i-a cedat toate bunurile sale înainte de condamnare

Noi dezvăluiri după fuga primarului Cătălin Cherecheș din România înainte de a primi setința de condamnare definitivă la 5 ani de închisoare. Apar dovezi ca primarul si-a pregatit de mult timp fuga. Potrivit unor surse Romania TV, primarul de Baia Mare și-ar fi construit o vila intr-o insula de langa Sicilia. Și mama si sotia lui au disparut.
Alina Costache
26 nov. 2023, 15:12
Cât de bogată e mama lui Cătălin Cherecheș. Edilul i-a cedat toate bunurile sale înainte de condamnare

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, și-a pus averea la adăpost înainte de a primi sentința definitivă în dosarul de corupție. Anul trecut, edilul de Baia Mare și-a trecut toate bunurile pe numele mamei sale.

Viorica Cherecheș, mama primarului din Baia Mare, este de profesie medic și a fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare între anii 2001 și 2016. Ulterior, mama edilului a candidat și a câștigat un mandat de deputat, din partea PNL.

În 2021, Viorica Cherecheș deținea trei apartamente și două vile (ultimele două la comun cu fiul ei), precum și șase terenuri, toate în Baia Mare. La rubrica venituri din declarația de avere, Viorica Cherecheș a trecut salariul de la spital, de 205.332 lei, indemnizația de deputat în vaoare de 141.381 lei, precum și venituri din chirii, în valoare de 227.436 lei, anual.

065e

Citește și: Momentul în care primarul Cătălin Cherecheș fuge din țară. Imagini surprinse de camerele de supraveghere. Șeful Poliţiei de Frontieră, schimbat din funcție

În noiembrie 2022, Cătălin Cherecheș i-a cedat mamei sale partea lui din două terenuri, o casă de locuit și o casă de vacanță, printr-un act de partaj, potrivit fanatik.ro. Astfel, singurul bun imobil deținut de Cătălin Cherecheș a rămas un spațiu de 16,57 mp.

chereches declaratie avere

Citește și: Mărturia șoferului care l-a dus pe Cătălin Cherecheș la Satu Mare. ”A venit în fugă, a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc și mi-a scris pe parbriz «Satu Mare»”. De acolo a fugit din țară cu actele unei rude

Cătălin Cherecheș se judecă de mai bine de trei ani cu ANI, după ce Comisia de cercetare a averilor constituite pe lângă Curtea de Apel Cluj a dispus sesizarea instanței în vederea confiscării sumei de 2.685.708,318 lei, aproximativ 600.000 euro, pe care acesta nu o poate justifica.

Cherecheș susține că suma la care face referire ANI, și care nu mai apare în declarația lui de avere, ar fi fost ”un dar”. Potrivit mamei sale, suma provenea din vânzarea unui teren pe care a obținut 3,8 milioane euro.

Primarul din Baia Mare le-a spus anchetatorilor că o parte din bani dispăruți au fost cheltuiți pe diverse obiecte și servicii. Cherecheș a spus că și-a cumpărat un ceas Patek Philippe Nautilus de 25.000 de euro, alți 150.000 de euro i-a dat cu împrumut, iar 400.000 de euro au fost investiți în ”servicii media”.

Inspectorii ANI au scris în raportul trimis în instanță că Viorica Cherecheș și fiul ei au retras suma de 1,5 milioane de euro, în numerar sau prin transfer bancar, până la începutul anului 2009. Cătălin Cherecheș și mama lui au declarat că banii au fost scoși din bancă în scopul păstrării lor, în seifuri pe care familia le deținea în două locații: una în țară și alta în Germania.

”Martora (mama lui Cherecheș, n.r) a arătat că în decursul unui an efectuează șapte-opt deplasări în Germania, iar persoana evaluată (Cătălin Cherecheș, n.r.) efectua deplasări lunare. De asemenea, martora a arătat că transportarea unei sume de 10.000 de euro în Germania nu reprezintă un risc.

Nu a ținut o evidență a sumelor duse în Germania, iar în ceea ce privește sumele de bani folosite pentru achiziția de servicii media, arată că aceste sume de bani au provenit din banii depozitați în Germania, banii fiind transportați înapoi, tot în tranșe de câte 10.000 de euro, când nu exista disponibil în România”, se arată în dosarul lui Cherecheș.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'