Cu siguranță și tu ai pe raftul din baie un burete, însă poate nu știi sigur și cât de des ar trebui schimbat acesta. Mai jos ai toate detaliile.
Specialiștii spun că acesta este păstrat într-un mediu cu multă umiditate, iar acolo bacteriile tind să se dezvolte foarte repede.
După ce vei citi toate sfaturile specialiștilor, cu siguranță vei fi mai atent la distanța de timp la care schimbi buretele.
Foarte multe gospodine știu că buretele de vase se înlocuiește odată la 2-3 săptămâni, dar care este perioada optimă pentru cel care se folosește la duș? Ei bine, în această situație lucrurile stau cu totul diferit.
Se pare că durata de păstrare este una mult mai mare, în cazul în care nu observi mucegai și bacterii.
În această situație nu mai trebuie să stai deloc pe gânduri, ci trebuie să arunci imediat buretele la coșul de gunoi.
De altfel, dacă buretele de baie încă arată bine trebuie să știi că nu poate fi păstrat o veșnicie.
Acesta se schimbă după ce a fost folosit 4-6 săptămâni, dar depinde foarte mult și de frecvența la care se apelează la el.
Studiile efectuate în ultimii ani arată și care sunt riscurile la care se expun oamenii care folosesc buretele de baie și mai ales, nu îl înlocuiesc la timp.
Cercetările arată că acesta reprezintă un refugiu pentru activitatea bacteriană.
Bureții de baie au câștigat o mare popularitate, mai ales ca ajutoare de înfrumusețare exfoliative concepute pentru a revigora pielea umană, însă pot duce la erupții cutanate sau infecții din cauza bacteriile pe care le adună.
De asemenea, dacă nu sunt depozitați corect și corespunzător pot duce la favorizarea dezvoltării de mucegai în baie.
Celulele moarte din piele care rămân pe buretele de baie sunt o hrană ideală pentru bacterii, potrivit Health.howstuffworks.com.
Citește și Trucul banal care îţi curăţă toaleta instant. De ce să pui pastă de dinţi în vasul WC-ului
Pentru a curăța buretele de baie specialiștii le spun oamenilor să îl lase la înmuiat într-o soluție de înălbitor, preț de câteva minute. Aceasta are puterea de a ucide bacteriile și totodată, joacă un rol uriaș în prevenirea infecțiilor.