Folosim buretele de vase pentru a spăla farfuriile, a șterge blaturile sau a freca plitele. Și totuși, de multe ori, uităm complet să-l înlocuim. În tot acest timp, buretele de vase acumulează tot felul de microorganisme dăunătoare, devenind un adevărat cuib de bacterii.
Probabil că puţini sunt aceia care ţin cont când au schimbat ultima dată buretele vechi cu unul nou. De fapt, mulţi dintre noi au tendința de a-l păstra mult prea mult timp.
Citeste si Cele 5 moduri în care poți folosi cojile de banană acasă. Puțini oameni cunosc acestre trucuri
Rezultatul? Un burete cu un miros neplăcut și milioane de bacterii care se răspândesc la fiecare spălare.
Potrivit experților, buretele ar trebui schimbat cel puțin o dată pe săptămână, mai ales dacă este folosit de mai mult de trei ori pe zi.
Poate că mulţi dintre noi trăiesc cu senzaţia că fac risipă dacă aruncă un burete după doar câteva zile. Vestea bună este că există câteva trucuri pentru a-i prelungi puțin durata de viață.
Pur și simplu, buretele trebuie introdus în cuptorul cu microunde după ce, în prealabil, a fost înmuiat într-un amestec de apă și oțet alb. De asemenea, poate fi dezinfectat dacă este introdus în mașina de spălat vase la temperaturi ridicate.
Aceste două metode cu siguranţă nu îl vor face ca nou, dar vor elimina o mare parte dintre bacterii până la înlocuirea acestuia.
Simplul fapt de a lăsa buretele într-un recipient umed toată ziua favorizează proliferarea bacteriilor. Pentru a evita acest lucru, buretele trebuie stors foarte bine după fiecare utilizare și lăsat să se usuce la aer.
Sau, şi mai bine, folosiți mai mulți bureți pentru sarcini diferite. Unul pentru vase, unul pentru curățarea dulapurilor și bucătăriei, altul pentru baie… Prin separarea utilizărilor, riscul de contaminare încrucișată este redus semnificativ.