Cât de important este să economisești bani în această perioadă. Sfaturile oferite de profesorul Mircea Coșea: „Foarte multă prudență, foarte multă gândire, din punct de vedere al investițiilor”

Cu siguranță, în fiecare lună îți propui să economisești bani, dar nu reușești. Profesorul Mircea Coșea vine cu o serie de sfaturi menite să ne ajute.
Filip Stan
13 aug. 2024, 17:09
Cât de important este să economisești bani în această perioadă. Sfaturile oferite de profesorul Mircea Coșea:

Dacă îți propui să economisești bani și nu știi cum să faci, profesorul Mircea Coșea vine cu o serie de sfaturi. Acesta susține că educația financiară este extrem de importantă, mai ales în contextul actual, în care prețurile sunt într-o continuă creștere. Astfel, trebuie să fim atenți la modul în care ne gestionăm banii și mai ales pe ce anume.

Cum să economisești bani. Mircea Coșea: „Trebuie să existe un principiu de bază”

Recent, profesorul de economie Mircea Coșea a venit cu o serie de sfaturi care ne ajută să economisim bani. Într-un interviu pentru DC News, acesta a mărturisit că gestionarea banilor trebuie să fie prioritară atât la nivel individual, cât și în familie, mai ales, având în vedere perioada în care ne aflăm și scumpirile care urmează.

”Este o situație care ar trebui să fie gestionată la nivelul fiecărei familii, la nivelul fiecărui individ, pentru că în perioada care va veni vor fi niște creșteri de venituri, dacă ne referim la pensii. Unele vor crește, nu toate. Însă această creștere și tot ce s-a întâmplat în an electoral înseamnă o situație destul de complicată pentru anul viitor, pentru fiecare dintre noi. Este de așteptat ca să existe o creștere de taxe, a unor impozite, cel puțin la nivel local, asta este foarte clar. În același timp, există o previziune care începe să fie discutabilă, aceea că inflația va scădea până la sfârșitul anului, fapt care nu va chiar așa. Luna iulie a arătat ca ea va crește. La alimente prețurile nu scad. În aceste condiții, eu cred că trebuie să existe un principiu de bază în tot ceea ce înseamnă gospodărirea banilor, respectiv foarte multă prudență, foarte multă gândire, din punct de vedere al investițiilor pe care vrea să le facă fiecare dintre noi”, a declarat profesorul Mircea Coșea.

Citește și: Un cuplu și-a construit propria casă, fără credit la bancă, doar din economii. Ce sacrificii a făcut: „Am renunțat la vacanțe, ieșirile la restaurant au fost foarte rare”

Totodată, profesorul a pus accent pe lista de priorități, pe care oricine ar trebui să o aibă. Asta, deoarece, toate lucrurile pot părea necesități, dar trebuie să ne dăm seama ce ne trebuie cu adevărat.

”Insist pe cuvântul priorități! Ce este mai important? Toate nu se pot face în același timp! La nivelul unei familii, individ toate aceste necesități sunt predictibile și trebuie o listă cu priorități. Aici trebuie foarte mare atenție la unul dintre aspecte, la facturi și la medicamente. Ce se va întâmpla în 2025 și este inevitabil să crească cheltuielilor medicale, respectiv creșteri de prețuri la medicamente, dar și la anumite proceduri medicale. În al doilea rând, trebuie văzut foarte bine cum evoluează facturile, în sensul prețurilor la energie. Deocamdată nu există niciun fel de speranță că vom avea niște scăderi importante la prețurile de la energie. Prin urmare, aceste două lucruri trebuie organizate și acoperite orice ar fi.”, a mai dezvăluit acesta.

Citește și: Moment emoționant pentru un pensionar. Un adolescent i-a înapoiat portofelul pierdut unde se aflau economiile lui pe viață

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Wizz Air a lansat o nouă ofertă limitată de care pot profita și românii. Sunt doar 10.000 de locuri disponibile
Capital.ro
România a ajuns o mare forță a Europei. Comoara la care oamenii au tot visat
Playtech.ro
Americanii nu vor să dea medalia. Lansează o nouă teorie. Eroarea gravă pe care ar fi făcut-o TAS
DailyBusiness
NOI SCUMPIRI LA RAFT! Ce alimente vor costa cel mai mult din toamnă
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
O vedetă din România, vacanță de coșmar. Stoarsă de bani pe litoral
Ego.ro
Concurenții de la Insula Iubirii, filmați noaptea în cameră. Ce s-a văzut a fost... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Un al treilea tip de ADN a fost descoperit pe corpul Marinei Gavril, dentista ucisă în propriul cabinet medical. Cui aparține acesta
Capital.ro
Ungurii ne-au întrecut definitiv. Umilință pentru România. Toată planeta i-a aplaudat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
ROMÂNIA, ATACATĂ cu RACHETE NUCLEARE de RUSIA! S-a aflat PRIMA ȚINTĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...