Cât de plin va fi pe litoral cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt așteptați la festivaluri și evenimente

Minivacanța de 1 Mai este una dintre favoritele românilor. Cu această ocazie se dă startul sezonului estival, iar evenimentele organizate pe plajele și în cluburile din România atrag zeci de mii de participanți. În acest an sunt așteptate peste 75.000 de persoane, iar cele mai populare stațiuni sunt Costinești și Mamaia.
Alina Costache
24 apr. 2023, 21:42
Cât de plin va fi pe litoral cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt așteptați la festivaluri și evenimente

Minivacanța de 1 Mai este la o aruncătură de băț, iar hotelurile de pe litoral sunt gata să primească zeci de mii de turiști. Peste 75.000 de persoane sunt așteptate în stațiunile din România, iar conform secretarului general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, Corina Martin, cei mai mulți dintre turiști sunt așteptați la Costinești și Mamaia, unde au fost organizate mai multe evenimente.

Citește și: Prognoza meteo de 1 mai. Meteorologii strică cheful de grătare al românilor

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe litoral în weekend-ul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia”, a spus Corina Martin, citată de Agerpres.

Evenimentul care va avea loc în Costinești, festivalul „Beach, Please” va atrage aproximativ 50.000 de participanți, după cu estimează organizator. În acest fel, Costineștiul este stațiunea care urmează să găzduiască cei mai mulți turiști în acest final de săptămână.

Ilie Marinel, vicepreşedintele Organizaţiei Patronale Costineşti, a declarat că la festivalul „Beach, Please”, care se află la a doua ediție, vor evalua o sută de artiști, iar programul spectacolelor se va întinde pe parcursul a 13 ore, zilnic.

„Surpriza anului trecut – «Beach, Please», în weekendul de 1 Mai, revine într-un format grandios în acest an”, a afirmat el.

Bineînțeles că și în stațiunea Mamaia sunt organizate evenimente cu fast care vor atrage zeci de mii de turiști. Se estimează că aproximativ 20.000 de persoane vor petrece pe plajele și în cluburile uneia dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc.

„Ediţia cu nr. 30 SUNWAVES continuă să atragă un număr foarte mare de vizitatori străini şi români – sunt vândute peste 10.000 de bilete către turişti ce vin din Europa de Vest, pe primele locuri fiind Marea Britanie, Germania şi Italia, dar si turiştii români, desigur. GRILL FEST, cea mai nouă experienţă de barbecue şi muzică din România, dar şi FESTIVAL du BONHEUR oferă o reţetă de mare succes – gastronomie savuroasă, spectacole culinare şi muzică, cu artişti de renume, anunţaţi deja, pe plajele din Constanţa şi Mamaia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de patronate.

Vama Veche este una dintre stațiunile preferate ale românilor, în special a tinerilor, așa că nu ar fi putut să lipsească din topul stațiunilor care vor primi cei mai mulți turiști cu ocazia vacanței de „ Mai. Chiar și stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud sunt pregătite să  primească un număr foarte mare de turiști, cu toate că acestea sunt, în general, preferate de familii.

Cât te costă să petreci 1 Mai la mare

Hotelierii profită de dorința oamenilor de a petrece câteva zile departe de viața cotidiană, așa că prețurile sunt pe măsură. De exemplu, în Costinești, pentru un pachet de două nopți la o unitate de cazare de trei stele, prețurile pornesc de la 350 de lei/persoană. Dacă vrei să petreci timpul la un hotel de 4 stele, atunci trebuie să scoți din buzunar aproximativ 520 de lei/persoană.

Tot pentru un pachet de două nopţi, la Venus – 180 lei/persoană, până la 900 lei la hoteluri de 4* All Inclusive; la Mamaia – 175 lei/persoană, până la 2.400 lei la hoteluri 5*; la Eforie – 150 lei/persoană, până la 1.300 lei în hoteluri de 4*, cu demipensiune.

Citește și: CFR suplimentează numărul trenurilor spre Litoral în minivacanţa de 1 mai

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii, obligați să ia în calcul acest aspect. Ce trebuie să citească înainte de-a conduce
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Decizia intră în vigoare de astăzi, 3 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională din ultimii cinci ani: Doar 74% dintre elevi au luat note peste 5
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?